dimecres, 15 de setembre del 2010

Comunicat de la UPTA sobre les intencions de CiU de posar un nou abocador de residus al Pinell de Brai

El P.S.C. – U.P.TA de la Terra Alta amb motiu de les darreres informacions referents a la intenció de CIU de ficar un nou abocador de residus a Pinell de Brai, així com la actuació realitzada per part del Govern de CIU a Pinell de Brai en la que amb els seus vots ha aprovat la proposta de modificació urbanística necessària per possibilitar aquesta implantació, entenem necessari donar a conèixer aquest seguit de consideracions:

El P.S.C –U.P.T.A és totalment contrari a la implantació a la comarca de la Terra Alta de qualsevol instal·lació d’aquestes característiques, i en conseqüència és totalment contrari a la implantació a Pinell de Brai d’aquest “abocador de residus”.

El P.S.C – U.P.T.A. reitera una vegada més que aquestes instal·lacions són absolutament contraries als interessos generals dels terraltins, i incompatibles amb l’agricultura de qualitat i el turisme, pilars fonamentals de l’economia de la Terra Alta.

El P.S.C – U.P.T.A entén que la Terra Alta i les Terres de l’Ebre ja ha fet suficients esforços de solidaritat amb Catalunya i que en conseqüència no se li pot demanar un esforç més amb un “abocador de residus metropolitans”.

El P.S.C. – U.P.T.A entén que aquestes instal·lacions no aporten res positiu pel conjunt de les Terres de l’Ebre, ja que en cap cas són necessàries pels residus que aquí es generen.
El P.S.C – U.P.T.A. adverteix que el lloc on es vol ubicar aquest “abocador de residus”, no és en cap cas adequat i pot portar greus conseqüències mediambientals.

El P.S.C – U.P.T.A lamenta que CIU segueixi essent el partit que sols pensa amb la Terra Alta i les Terres de l’Ebre per aquest tipus de instal·lacions i li demana que on governa faci esforços pel benefici general de la comarca i no per interessos molt particulars, que sempre són contraris a la gent i el futur de la Terra Alta.

El P.S.C – U.P.T.A exigeix al responsable de CIU Sr. Xavier Pallarès que respecti a la nostra comarca i als terraltins i terraltines, i que treballi per millorar l’economia i interessos de la comarca.

El P.S.C – U.P.T.A exigeix a CIU que retiri el projecte immediatament ja que a més dels arguments esmentats, aportarà divisió i tensió a la comarca. Fet aquest que en cap cas és aconsellable en uns moments en que els esforços han de encaminar-se a sortir de la crisi i ajudar a la gent.