dilluns, 20 de setembre del 2010

Sabaté: “Molts han fet declaracions grandiloqüents, electoralistes, però s'ha demostrat una vegada més que el millor són els fets, la feina eficaç”

Satisfacció en el PSC de l'Ebre per l'informe que situa fora de Catalunya el Magatzem temporal centralitzat de residus nuclears

La Federació del PSC de l'Ebre ha mostrat la seva satisfacció per l'informe de la comissió interministerial que situa a la població valenciana de Zarra com a més ben posicionada per acollir el Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Nuclears (MTC) i que, per tant, descarta la seva ubicació a la població riberenca d'Ascó. “Aquesta notícia evidencia la bona feina feta pel president Montilla, que es va comprometre en que no s'instal·laria a Catalunya, un pronunciament que ha estat determinant en la proposta que s'ha conegut i que, tot i que no s'ha aprovat, ve ja molt condicionada perquè el magatzem se situï fora de Catalunya”, ha explicat avui el president del PSC de l'Ebre, Joan Sabaté. “Des del PSC, des de les administracions i des de l'àmbit parlamentari, des de la responsabilitat, hem treballat per avançar en aquesta direcció”.

Sabaté ha reiterat una vegada més la posició favorable del PSC perquè es construeixi aquest equipament, perquè els residus que encara estan a Ascó puguin ser depositats en un magatzem en les màximes condicions de seguretat. “Però, com ja hem dit des del primer moment, el magatzem no podia instal·lar-se a Ascó, perquè Catalunya i, més concretament les Terres de l'Ebre, ja hem pagat amb escreix la nostra quota energètica solidària amb la resta del país”. Segons el president del PSC ebrenc i senador, l'anunci evidencia també la manipulació i la tergiversació que de tot plegat han fet algunes formacions polítiques i, en concret, ERC, que va arribar a acusar al govern d'actuar amb connivència amb el PSC per amagar l'emplaçament fins després de les eleccions. “Només quatre dies després s'ha vist que tot era una falàcia, un instrumet d'ús electoralista per crear neguit a la població ebrenca i treure'n rèdit intentant desgastar el nostre partit. Però no han tingut èxit, perquè nosaltres, lluny de fer declaracions grandiloqüents, hem demostrat que el millor és actuar amb responsabilitat, que els resultats s'aconsegueixen amb la feina ben feta, avançant des de l'eficàcia, sense crear alarmes innecessàries i buscant el que beneficia a les Terres de l'Ebre”. En aquest sentit, Sabaté ha repetit l'advertència que ja va fer la setmana passada, després de la reacció del govern valencià a l'informe. “El seu posicionament contrari perquè s'instal·li a Zafra evidencia l'error de les iniciatives de determinats partits de voler vincular la decisió del govern de l'Estat amb la voluntat dels parlaments autonòmics, perquè si fos així, no s'ubicaria ni a València ni enlloc, i els residus es quedarien aquí sine die. Aquestes estratègies de fer soroll podrien haver anat més en contra dels interessos de les Terres de l'Ebre que a favor.”