dimarts, 14 de setembre del 2010

El PSC reivindica la molta feina feta i argumenta que el govern Montilla ha situat les Terres de l'Ebre a l'agenda de la modernitat


Núria Ventura: “El 28 de novembre decidirem entre continuar construint i invertint en el futur de les Terres de l'Ebre o tornar a la passivitat i a la inactivitat que van caracteritzar els governs de Convergència”

Els candidats ebrencs Núria Ventura, Joaquim Paladella i Dolors López han fet avui una primera valoració amb vista a les eleccions al Parlament de Catalunya que es celebraran el 28 de novembre vinent. Tots tres han estat durant aquesta legislatura diputats al Parlament i tornen a optar a la reelecció després que el consell de federació hagués aprovat dijous passat, per unanimitat, els candidats ebrencs que acompanyaran el cap de llista, Xavier Sabaté, a la circumpscripció de Tarragona. El primer secretari del PSC de l'Ebre, Antoni Sabaté, ha explicat que en breu es reuniran amb el comitè d'enllaç de la federació del Camp de Tarragona per tal d'elevar al consell nacional una proposta unitària. Sabaté ha reiterat que per a la federació de l'Ebre és irrenunciable que Núria Ventura, alcaldessa d'Ulldecona, ocupi el número 2 de la llista. L'objectiu és també que Joaquim Paladella, alcalde de Batea, i en representació de la UPTA, ocupi el lloc número 5, i Dolors López, de l'agrupació de Tortosa, el 7. Entre altres candidats, el quart lloc de l'Ebre a la llista conjunta l'ocuparia Josep Solé Arnal, vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Sabaté ha destacat la gran tasca realitzada pels tres diputats ebrencs que opten novament a l'elecció i la gran feina feta pel govern progressita a les Terres de l'Ebre que, amb dades objectives en inversions realitzades i també en projectes de futur, “han situat el nostre territori a l'agenda de la modernitat”. “Afrontem aquestes eleccions amb el convenciment que aquest govern ha treballat per l'equilibri territorial que ens ha de portar a revalidar el nostre projecte i evitar el retorn de la dreta nacionalista que sempre havia relegat a les Terres de l'Ebre a un espai de marginalitat”. En el mateix sentit s'ha expressat Núria Ventura reivindicat el gran nombre d'actuacions que s'han realitzat en els darrers anys, en els diferents àmbits socials, sanitaris, educatius, d'infraestructures i viàries, i amb l'aprovació de diferents lleis de gran importància per al territori com la Llei de Vegueries o la la Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous, que podrà aprovar-se el 22 de setembre vinent gràcies al fet que la convocatòria electoral és el 28 de novembre. “Hem tingut quatre anys d'una acció de govern indiscutiblement millor que amb CiU, sigui en infraestructures, en carreteres, en centres sanitaris, en regadius, entre altres”, ha detallat, tot advertint: “El 28 de novembre decidirem entre continuar construint les Terres de l'Ebre tal com ho hem fet els darrers anys o continuar amb la passivitat i la inactivitat que van caracteritzar els governs de Convergència. Els socialistes som els que representem el canvi real”. Per mostrar aquest canvi real, el PSC ebrenc farà una campanya intensa poble per poble per tal d'explicar l'acció de govern que s'hi ha dut a terme.

També li ha donat molta importància al treball fet pel govern de la Generalitat en el reequilibri territorial del país, i concretament pel que fa a la Terra Alta, l'alcalde de Batea i diputat, Joaquim Paladella. I ho ha argumentat amb les inversions realitzades pel govern Montilla quant al regadiu, i també quant a infraestructures, entre les quals cal destacar la carretera entre Horta i Xerta. “Totes les carreteres depenents de la Generalitat s'han arregalt. Els dos governs de progrés ens han col·locat dins el mapa de les Terres de l'Ebre i de Catalunya, ja que mai no s'havia vist abans una inversió com aquesta”, ha assenyalat, tot afegint: “Les coses es demostren fent-les. Tornar al canvi que ens proposa CiU, seria el retorn al passat i a la desídia, a aquesta manca d'inversió a les Terres de l'Ebre que van caracteritzar els 23 anys del seu govern.”

Per tant, l'objectiu és clar per al PSC ebrenc, treballar per no tornar al passat, recordant a tothom la feina feta durant aquests darrers anys i el treball de futur. Així ho ha explicat la diputada Dolors López. En aquest sentit, ha destacat el gran pas que ha significat l'aposta del govern de la Generalitat, primer amb Maragall i després amb Montilla, per fer realitat el campus universitari de les Terres de l'Ebre. El 2004, hi havia 300 alumnes matriculats i enguany ja s'ha arribat als 800, una aposta que serà encara més visible amb el nou edifici del campus a punt d'enllestir-se a Tortosa. “Si es compara objectivament la nostra feina amb els governs de CiU, és evident que ha estat l'encapçalat pels socialistes el que ha treballat i invertit més per les Terres de l'Ebre, el que realment ha apostat pel reequilibri territorial”, ha tancat López.