dimarts, 21 de setembre del 2010

Sabaté pregunta per l'eficàcia de la lluita contra el narcotràfic al Delta de l'Ebre

El senador ha recordat que el govern d'Aznar es va negar a reconèixer la singularitat de la zona

El portaveu de l'Entesa a la Comissió d'Interior del Senat, Joan Sabaté, ha preguntat avui al ministre Pérez Rubalcaba pels resultats de l'acció dels cossos i forces de seguretat de l'Estat al Delta de l'Ebre contra l'entrada de droga per a ser distribuïda.
Sabaté ha recordat que la costa de l'Ebre té una orografia singular i la planúria deltaica es manté deserta molts mesos de l'any, el que la fa una zona propícia per al tràfic de drogues. No obstant, Sabaté ha destacat que "el govern de José Maria Aznar es va negar a reconèixer aquesta singularitat, però des de 2004, la situació ha canviat perquè aquest govern sí que va reconèixer que la zona requeria una actuació específica".

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat que el desplegament dels Mossos d'Esquadra ha permès que la Guàrdia Civil i la Policia puguessin concentrar-se en les seves competències (vigilància de costes) i a reorganitzar els seus efectius. Ha dit el ministre que hi ha més recursos humans i tecnològics, millors mecanismes de cooperació internacional, dispositius regulars en els ports i carreteres i sistemes específics en els punts de distribució de drogues.

Ha relatat Rubalcaba que des de 2004 s'han produït més de vuitanta detencions, més de 23.000 quilos de haixix incautat i vàries organitzacions desarticulades. Per al ministre, l'èxit principal és que les organitzacions que trafiquen amb estupefaents ja no consideren segura la costa de Tarragona.