dimarts, 25 d’octubre del 2011

Antoni Espanya: “Denunciem de nou el rodet de CiU que atempta contra la llibertat d'expressió i la pluralitat democràtica”

Peu de foto: Els grups de l'oposició s'han vist obligats a fer la roda de premsa a l'entrada de l'Ajuntament

El PSC, juntament amb ERC i PXC, presenten una queixa al Síndic de Greuges perquè el govern els prohibeix fer ús de la nova sala de premsa municipal

El Grup Municipal del PSC d'Amposta, juntament amb ERC i PXC, han presentat avui una queixa al Síndic de Greuges arran de la prohibició de l'equip de Govern perquè la resta de grups municipals puguin fer ús de la nova sala de premsa municipal. “Tot i les diferències ideològiques entre els tres partits, ens veiem obligats a comparèixer junts per denunciar l'ús abusiu que l'equip de Govern de CiU fa de la seva majoria absoluta”, ha explicat el portaveu del grup Socialista, Antoni Espanya, que ha lamentat les “formes barroeres” de CiU “que, pocs minuts després que convoquéssim la roda de premsa conjunta van fer arribar una nota als mitjans de comunicació on anunciaven un acord amb els grups de l'oposició sobre aquest tema”. En aquest sentit, Espanya ha assenyalat que aquest acord no existeix i que “pel poc que sabem es limita a que ens donaran permís per usar la sala de premsa després del Plens i quan ells ho consideren oportú prèvia sol·licitud i estudi detingut de la mateixa”. El dirigent socialista ha titllat de vergonyosa i indigna aquesta actitud per part d'un partit “que es diu demòcrata”.

A més, Espanya ha fet repàs a altres situacions similars viscudes durant els dos anteriors mandats. Una d'aquestes la petició de la retransmissió dels plens per televisió i, l'altra, la demanda que tots els grups polítics municipals fossin presents en els òrgans de govern dels mitjans de comunicació local: la Revista Amposta i Ràdio Amposta. “Fins fa quatre anys”, ha afegit, “els grups municipals de l'oposició no disposàvem ni tan sols d'un espai propi a l'Ajuntament on reunir-nos i on rebre els ciutadans i fins que no va arribar la nova secretària municipal no vam tenir accès als decrets d'Alcaldia.” Per aquest motiu, segons el portaveu socialista “es fa pesat veure passar els anys i comprovar, que tot i l'oferiment sincer de col·laboració en temes d'interès general de la ciutat, CiU, que en acabar aquest mandat portarà 28 anys al capdavant del govern, menysprea el nostre treball”. Ara, els grups de l'oposició han elevat la seva queixa al Síndic per tal que intercedeixi en una situació que atempta contra la llibertat d'expressió i la pluralitat democràtica.