dijous, 6 d’octubre del 2011

Núria Ventura: “Cal que el govern fixi de manera urgent un calendari de pagament dels diners que deu als ajuntaments”

La diputada socialista assegura que “segons un càlcul aproximat realitzat per la FMC a partir del deute de 30 municipis, que representen 800.000 habitants, la Generalitat té un deute pendent de pagament de prop de 500 milions d'euros”
La diputada del Grup Parlamentari Socialista Núria Ventura ha demanat avui que “cal que el govern fixi de manera urgent un calendari de pagament dels diners que deu als ajuntaments”, malgrat ha advertit que “no només els impagaments creen problemes als ajuntaments sinó també la falta de planificació, el no saber que fa que es creïn situacions d’inseguretat difícils d’assumir per part dels ens locals”. “Un altre motiu que pot generar inseguretat és també la possibilitat per exemple que el govern retalli competències a ajuntaments amb menys població o que de manera unilateral canviï les condicions dels convenis signats, com ja ha passat, per exemple, en relació al finançament de les llars d’infants i escoles bressol o les escoles de música i dansa el curs passat, quan els consistoris ja han pagat la seva part”, ha recordat Ventura.
Núria Ventura, que ha fet aquestes declaracions durant el decurs d'una interpel·lació a la vicepresidenta Ortega sobre les relacions i els compromisos institucionals amb els ajuntaments, ha dit que “ja sabem que tota la culpa és del govern anterior, de Madrid o, des d’avui, segons ha apuntat ja el president Mas, també en alguns casos d’Europa, però és clar, alguna responsabilitat tindran vostès després de gairebé un any de govern”. La diputada s’ha mostrat preocupada pel fet que “sabem el què ha passat fins avui, però no sabem què passarà a partir de l’any vinent: quins són els compromisos del govern, vicepresidenta? Continuaran disminuint aquestes aportacions directes als ajuntaments, es mantindran o disminuiran?”.
Estem a final d’any, temps de preparació de pressupostos i cal que les cartes estiguin damunt la taula, hi hagi o no hi hagi eleccions. Cal que el govern faci públic el full de ruta, cal que faci un exercici de transparència”, ha manifestat Ventura, que ha assegurat que “segons un càlcul aproximat realitzat per la FMC a partir del deute de 30 municipis, que representen 800.000 habitants, la Generalitat té un deute pendent de pagament de prop de 500 milions d'euros”.