dimarts, 25 d’octubre del 2011

Joan Sabaté, alerta de l’”ofensiva” de dirigents populars per reivindicar el Pla Hidrològic Nacional i el transvasament de l’Ebre

 
Foto: PSC

Per a Daniel Fernández, número 2 de la candidatura del PSC per Barcelona, desemmascarar l’agenda oculta del PP és l’obligació de tot català progressista i catalanista

 

El número 2 de la candidatura del PSC per Barcelona, Daniel Fernández, ha assegurat avui que “desemmascarar l’agenda oculta del PP és l’obligació de tot català progressista i catalanista”. En aquest sentit, Fernández ha indicat que “tenim l’obligació de descobrir-la, ja que és antisocial, antiliberal i anticatalana”, tot qualificant els populars de “llop amb pell de xai que vol aprofitar la crisi econòmica per aplicar de manera radical les retallades de l’Estat del Benestar del nostre país”.
El candidat socialista ha fet aquestes declaracions en roda de premsa, on s’ha mostrat “sorprès” pel que ha qualificat de “novetat”, i és que “un partit que aspira a governar l’Estat Espanyol encara no hagi presentat el seu programa electoral”. És per això que “els socialistes anem a aquestes eleccions com la única garantia per aturar una dreta que vol el poder absolut per aplicar aquesta agenda”, ha sentenciat.
Ofensiva del PP per recuperar el transvasament

En roda de premsa també ha comparegut el candidat a senador Joan Sabaté, qui ha recordat que “el Pla Hidrològic Nacional es va aprovar al juny del 2001, per majoria absoluta del PP, i malgrat això i ser un greu atemptat contra Catalunya, va tenir el suport de CiU”. A més, Sabaté ha destacat que “aquesta agenda oculta del PP no ho és tant depèn d’on parlin els seus dirigents”, tot alertant que “a Catalunya no en parlen, però que hi ha una ofensiva del Partit Popular reivindicant i comprometent-se amb el Pla Hidrològic Nacional, i per fer un gran transvasament de l’Ebre”. 

Així, Sabaté ha recordat les declaracions del diputat que forma part de la Comissió d’Infraestructures del Congrés, Andrés Ayala, a Múrcia, assegurant que “tenien en la seva agenda recuperar el transvasament”; les del portaveu González Pons, que “volia recuperar el PHN i fer un nou consens sobre l’aigua”; i el president valencià Fabra, des de la Comunitat Valenciana, indicant que “des de la Comunitat Valenciana no renunciarem al que València necessita per ser iguals a altres comunitats”.