dimecres, 19 d’octubre del 2011

“Els socialistes som la garantia perquè el PP no dugui a terme la mateixa política de retallades que CiU a Catalunya”

La candidatura socialista celebra que s'hagi declarat el corredor Mediterrani xarxa transeuropea del transport perquè dinamitzarà l'economia del territori 

El PSC ha presentat aquest matí la candidatura amb que concorre a les eleccions generals amb l'anunci d'una gran notícia per al país i per a les Terres de l'Ebre com és la confirmació que el corredor del Mediterrani ha estat declarat la xarxa transeuropea del transport, una infraestructura que el cap de llista al Congrés, Francesc Vallès, ha titllat de prioritària. 

“En un moment de màxima dificultat s'aposta per les infraestructures estratègiques que dinamitzin l'activitat econòmica del país, i el corredor és una infraestructura vital i clau per al desenvolupament d'aquestes comarques.” Vallès ha recordat que han estat els socialistes els que sempre han cregut amb aquest projecte i els que van iniciar les obres durant el govern de Felipe González i que el PP va abandonar i aturar amb el suport de CiU.

Amb el corredor com a xarxa transeuropea, ha recalcat Vallès, “tenim la possibilitat real que surtin mercaderies dels nostres ports i això és fonamental en la dinamització econòmica del territori. En un moment de crisi com l'actual cal apostar per l'exportació en les nostres indústries i pel turisme”.

A més, el corredor no només serà una infraestructura vinculada a les mercaderies, sinó que també garantirà el tràfic de passatgers. “Les Terres de l'Ebre es mereixen que hi hagi un corredor Mediterrani que connecti València amb Barcelona, i Girona amb la frontera francesa, que permeti una aturada i una estació a les Terres de l'Ebre perquè els usuaris puguin agafar trens regionals d'alta velocitat. Atorga cohesió territorial i social, apostant pel territori i la seva gent”.

Vallès ha recordat, a més, els més d'11 milions d'euros que el govern de l'Estat ha destinat a la reindustrialització de les Terres de l'Ebre i la feina feta perquè les empreses siguin més competitives i puguin internacionalitzar-se.

I és que per als socialistes la generació de riquesa és la base per crear ocupació. “No farem com fan el PP I CiU que prometen milers de llocs de treball, nosaltres ens comprometem a crear les condicions perquè es generin llocs de treball”.

Vallès també s'ha referit a la prioritat de preservar l'estat del benestar “que és l'ADN dels socialistes” per garantir les prestacions per desocupació, l'educació gratuïta, una salut de qualitat, unes pensions dignes i que els més vulnerables tinguin el tractament just que es mereixen”. “Els socialistes no permetrem que el PP dugui a terme la mateixa política de retallades que CiU ha fet a la Generalitat de Catalunya. És inadmissible que a l'hospital Verge de la Cinta hi hagi una reducció d'un 32% dels llits i quiròfans sense funcionar, que es tanquin caps i es redueixen els serveis de les consultes externes de l'hospital. El PP té un pla ocult que és el desmantellament de l'estat del benestar i nosaltres no ho permetrem, som els únics que podem garantir la cohesió social del nostre país”.

630 milions d'euros, 105.000 milions de pessetes, inversió històrica 

De la seva banda, la candidata al Congrés Lluïsa Lizárraga, ha assenyalat que, tot i que encara fa falta molta feina per fer, els socialistes es presenten a les eleccions amb els deures fets, ja que mai en la història s'havia invertit tant en el territori. I és que la diferència entre el govern socialista i el del PP és que mentre que aquest darrer prometia moltes inversions a canvi de la venda de l'aigua de l'Ebre, els socialistes no només van aturar el transvasament previst pel PP amb el suport de CiU, sinó que han abocat 530 milions d'euros durant la darrera legislatura a través del ministeri de Medi Ambient en una aposta clara per la defensa del riu i realitzar les actuacions necessàries per posar en valor el Delta.

Els socialistes han presentat la seva candidatura al costat d'una de les obres més importants que s'han tirat endavant durant aquesta legislatura, l'arranjament dels murs del riu a Tortosa i la conversió de l'antic pont del tren en via verda, una obra que arrenca amb la signatura del conveni entre el ministeri i l'aleshores alcalde de Tortosa, Joan Sabaté. Lizárraga també ha ressaltat la posada en marxa del Pla integral de l'embassament de Flix i les diferents actuacions que s'han fet a Deltebre, Sant Jaume, Amposta i l'Ametlla de Mar amb l'arranjament de diferents passejos fluvials i intervencions paisatgístiques.

Quant a l'esforç fet des de Foment, ha apuntat dues obres emblemàtiques, la de l'àngol d'Alcanar i la de la variant de l'Aldea. També ha destacat la inversió del ministeri de Cultura a la Catedral de Tortosa, a l'església de Sant Pere de Corbera i al castell de Flix. Finalment, s'ha recordat que l'executiu socialista ha invertit al territori 52,5 milions d'euros a través dels dos fons extraordinaris que el govern socialista va impulsar per fer front a la crisi.