dimarts, 11 d’octubre del 2011

“Tortosa ja no és la prioritat de Bel”

Els socialistes denuncien les contradiccions i la demagògia de Ferran Bel que sempre havia afirmat que no es podien compatibilitzar dos càrrecs institucionals
El PSC de Tortosa ha denunciat avui les contradiccions i la demagògia de Ferran Bel que havia assegurat que mai compatibilitzaria el càrrec d'alcalde amb altres responsabilitats institucionals a les càmeres legislatives. Poques hores després que es conegués que Bel encapçalarà la llista de CiU al Senat, el portaveu del grup, Antoni Sabaté, ha assenyalat que “ens veiem en l'obligació de denunciar aquesta contradicció que danya la credibilitat de les institucions i fomenten la desafecció. Això no es pot oblidar, s'ha de dir perquè hem de conèixer el perfil dels nostres governants”.
Els socialistes, que han volgut deixar clar que sempre han considerat compatible ser alcalde i senador o diputat, han avalat la seva denúncia valent-se de l'hemeroteca i la fonoteca, farcida d'aquestes declaracions demagògiques i que deixen al descobert la manca de credibilitat de Bel. I és que fins i tot en el seu propi bloc, en una entrada titulada “Prioritat Tortosa”, va arribar a dir: “...ahir un mitjà de comunicació donava per fet que jo seria candidat al Parlament. En reiterades ocasions he dit i la gent de Tortosa ho sap que la meva prioritat política és optar a l'alcaldia de Tortosa. Jo mateix he dit, i respecto qui pensa i actua de forma diferent, que Tortosa necessita un alcalde que la seva única prioritat política sigui la ciutat i no dispersi esforços. La ciutat necessita que la persona que la lideri es centri en el govern i en la coordinació de l'equip municipal. Aquest va ser el compromís que vaig assumir i manifestar fa temps. I el mantindré ara i en el futur, si les tortosines i els tortosins dipositen la confiança en la meva persona per liderar la ciutat.“
Per al PSC si l'anunci que serà candidat crea estupefacció, la justificació de la seva flagrant contradicció provoca “un cert escàndol”, ja que està basada en què disposa de majoria absoluta i d'un equip compacte. Sabaté ha fet notar, però, que la segona persona amb més responsabilitat del govern, i que està al capdavant d'una àrea estratègica tan important com Urbanisme, Meritxell Roigé, és també diputada al Parlament de Catalunya. “Què vol dir? Que tot és una bassa d'oli? I les retallades? I l'atur? I l'economia de l'Ajuntament? No s'aguanta la seva justificació quan la ciutat viu un moment de gran dificultat econòmica”.
Sabaté ha assenyalat que per si de cas Bel arriba a ser senador cal que digui ja públicament “si farà el mateix que el senyor Poblet que al cap de dues setmanes d'entrar com a diputat al Parlament de Catalunya va deixar l'escó.”
Finalment, els socialistes han dit que no faran de la dedicació estratègia política com va fer Bel perquè “la nostra prioritat és contraposar els models de ciutat”. “El nostre model és el d'una Tortosa cohesionada socialment, que lluiti per les seves institucions, pels seus equipaments, pel seu hospital, que estigui a prop de la ciutadania, al costat de les entitats i que lideri el territori, construint l'alternativa política al model de Bel i CiU,”, ha detallat, i hi ha afegit: “I ho farem des d'una oposició constructiva i defugint els enfrontaments personals, però avui no podíem deixar passar aquest fet.”