dilluns, 24 d’octubre del 2011

El PSC fa balanç de 4 mesos de govern a Móra d'Ebre

És habitual quan s’inicia una legislatura que l’oposició concedeixi 100 dies de cortesia a l’equip de govern abans no comenci a exercir la seva tasca d’oposició, de vetllar perquè l’acció de govern s’ajusti a les promeses electorals que van realitzar durant la campanya electoral i que els va permetre governar la població.

En el cas de Móra d’Ebre, el Grup Municipal Socialista vam decidir esperar un temps més per a poder comprovar i valorar els “grans canvis” que ens havia de deparar el nou govern. De fet, hem esperat un mes més, 30 dies més, abans no fer una valoració del nou govern tripartit (Convergència, Unió i PP) a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

A hores d’ara, la nostra valoració de l’acció de govern no pot ser positiva. Podríem qualificar-la d’inoperància, de desorientació, d’incompliment i de falta de projecte.

· Inoperància: què s’ha fet de nou? Si tot es feia tan malament, què s’ha canviat? La neteja del poble, per exemple? Només cal sortir al carrer.

· Desorientació: I tan clar que semblava que ho tenien! I ves per on, avui dic blanc, demà negre i demà passat ho estem valorant... Exemples: Ara trec el mercat del passeig de Pont, ara el mantinc; ara poso contenidors, ara els trec; avui desallotjaré els pisos ocupats, demà n’arriben més, però no ho puc fer... Reunions, reunionetes, xerrameca, però de resultats zero.

· Incompliment: bé, només cal repassar el seu programa electoral.
- “Replantejarem, amb l’objectiu de potenciar-la, la festa de la Móra Morisca...”, i tan replantejada que ha quedat!
- Móra és un caos circulatori, es necessita GPS per a circular, el reordenarem... Doncs, si tan clar ho tenien, a què esperen? Només cal canviar unes senyals...
- Subvencionarem els llibres escolars amb 60 €... Fa més d’un mes que ha començat el curs, a què esperen?
- Recuperarem la capitalitat de Móra... De moment, per primera vegada a la història, ni el president ni el vicepresident primer del Consell Comarcal és de Móra d’Ebre. Comencem bé!
Només unes promeses que haguessin pogut dur a la pràctica durant aquests mesos, si tan clar ho tenien. N’hi ha moltes altres que continuarem comentant.

· Falta de projecte: Aquest és potser l’aspecte més preocupant. De moment, s’està demostrant, i voldríem equivocar-nos, que l’únic projecte que tenien era guanyar les eleccions. Ara, no saben per on tirar.
Cap on volen anar? Quina Móra volen? Volen més serveis? Volen capitalitat? Volen recuperar el nucli antic? Volen apostar pel turisme? Volen indústria? Ampliarem el polígon industrial amb les parcel·les ja adquirides per l’Incasol? I el cementiri nuclear, què volen fer? Li donaran suport? Quines inversions prioritzaran? Gastar-se gairebé 450.000 € en cobrir la pista poliesportiva és una prioritat? Per fi comencen a executar-se els parcs infantil projectats, pressupostats i adjudicats per l’anterior govern al costat de la Llard’infants, a la urbanització Cardona i al passeig de la residència? Esperen que la gent pensi que és iniciativa seva?, potser el poble de Móra no és tan innocent... I l’escola nova? I l’”edificant” 1a Jornada jove al pavelló?
I el projecte del càmping? L’empresa inversora a punt de marxar pel tracte rebut pel Sr. Alcalde. En parlarem de tot plegat amb detall més endavant.

Conclusió:

· Què s’ha fet de més a Móra durant aquests més de 4 mesos?
No res, zero, només anar fent, sense projecte, tot igual o pitjor que abans.

· Busqueu alguna cosa que hagi canviat a millor.
Nosaltres no en sabem trobar cap. Al contrari, carrers més bruts, contenidors més plens... Retallades beneïdes en educació (sense la 6a hora per a tots els alumnes a l’escola pública), en sanitat (tancament del CAP de Móra la Nova els caps de setmana i festius amb el corresponent augment a urgències de l’hospital, també en parlarem properament sobre l’actitud de l’actual govern de CiU quan van tancar les nits per la poca afluència d’usuaris...)

I de les poques coses que han funcionat com ha estat l’obertura de Mercadona, s’ha de recordar que MAI es va rebre cap suport del grup de CiU per a la seva implantació. Només cal consultar les actes dels plens municipals, també en parlarem.

Com pot observar la ciutadania de Móra, no tot és tan fàcil com es va prometre. I ara toca trepitjar la realitat. I la frustració i engany queden de manifest.

Feta aquesta valoració general de l’acció de govern durant aquest temps, el nostre compromís és treballar des de l’oposició amb propostes en positiu per a Móra i exigir treball, compromís i capacitat a l’equip de govern per a executar allò que van prometre i canviar allò que tan malament trobaven quan estaven a l’oposició. El futur de Móra està en joc.

Josep Solé Arnal
Portaveu Grup Municipal PSC a l’Ajuntament de Móra d’Ebre