dimecres, 16 de novembre del 2011

Chacon al PP: "Ocultar a la gent el que vénen a fer es diu frau democràtic"






La candidata denuncia a l’Ebre la intenció de Rajoy de recuperar el Pla Hidrològic Nacional i li retreu que només es refereixi a aquest territori “per voler emportar-se l’aigua”

La candidata a les eleccions generals, Carme Chacón, ha volgut deixar clar avui que “ocultar a la gent el que vénen a fer es diu frau democràtic”. En aquest sentit, ha afirmat que des del Partido Popular “diuen que tenen solucions contra la crisi però no n’hem sentida ni una”, ha afegit que “ens trobem amb les mateixes receptes del passat” i ha posat com a exemple la desgravació per la compra d’habitatge, la liberalització del sòl, o inflar la bombolla immobiliària, “que és el que ens ha portat a aquesta crisi”, ha afirmat. Així, s’ha referit al “pla” de la dreta que, segons ha reconegut Maria Dolores de Cospedal en les seves pròpies paraules, “no poden anunciar perquè hi hauria protestes”.
“No podem permetre que aquesta dreta ens torni al mateix model econòmic que ens ha portat fins aquí”, ha insistit la candidata, i ha focalitzat a les Terres de l’Ebre “el que significa que torni la dreta, aquí millor que enlloc”. “El que va significar aquella brutal legislatura del PP de majoria absoluta no ho oblidareu mai, el menyspreu que va suposar el Pla Hidrològic Nacional (PHN) i les maneres amb les quals venia a impulsar-lo”, ha afegit, i ha recordat que aquest matí a Múrcia Rajoy “ha promès aigua per a tots, que fins ara s’ho anava callant”. La candidata ha advertit que el programa del PP torna a recuperar el PHN.
 
En la recta final de campanya, Chacón ha fet aquestes declaracions en un míting a Deltebre, on ha estat acompanyada pel cap de llista per Tarragona, Francesc Vallès, i el candidat a senador Joan Sabaté. Aquí, Chacón ha alertat “del tsunami brutal d’un sol partit que es pot produir” i ha animat a votar socialista per dir “sí a la sanitat, l’educació, els avenços als serveis socials i als drets civils i sí a les Terres de l’Ebre i no al Pla Hidrològic Nacional”. “Perquè la dreta només ha vingut a aquest territori per emportar-se l’aigua”, ha recordat, “i aleshores ens vam aixecar i vam sortir una marea immensa al carrer”. “Ara ens podem aixecar un altre cop”, ha dit Chacón, “tornarem a sortir al carrer, perquè cal anar a votar pel futur de la nostra terra”.
 
Per la seva banda, el cap de llista per Tarragona, Francesc Vallès, ha reptat Mariano Rajoy a visitar aquest territori i dir que “vol invertir aquí a canvi d’aigua”, en referència al Pla Hidrològic Nacional que volen recuperar, i ha instat les Terres de l’Ebre a anar a votar “en defensa de la vostra aigua, la vostra terra i els vostres drets” perquè “està en perill”, ha sentenciat. “Si som conscients del que hi ha en joc, cal votar socialista, i val la pena lluitar, no ens resignem”, ha reblat. En aquesta línia, el senador Joan Sabaté ha destacat que “mai no s’havia fet aquí una inversió tan important com a la darrera legislatura socialista del Govern de l’Estat: 630 milions d’euros, i sense demanar res a canvi; això no ho podem oblidar”, ha conclòs.