dijous, 17 de novembre del 2011

Injecció als ajuntaments amb els plans per l'ocupació i de sostenibilitat








Els Ajuntaments de les Terres de l'Ebre han rebut durant el mandat socialista a Espanya 52 milions d'euros procedents del Fons Estatal d'Inversió Local i del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Social, una mesura adreçada a la inversió municipal davant la situació econòmica actual.

El primer fons tenia com a objectiu, sobretot, obres de manteniment viari i la construcció d'equipaments. Estem parlant d'una aportació superior a la que han pogut rebre aquests ajuntaments en els darrers deu anys de les diferents administracions, i a més sense necessitat de cofinançament, on el municipi havia d'aportar no menys del 50% de la quantitat. Aquesta ha estat una aportació neta de l'Estat.

Pel que fa al segon pla, no només va representar una nova injecció econòmica als municipis sinó que tenia una orientació clara apostant per la sostenibilitat ambiental i social i també per la recerca i la innovació en clara sintonia amb les línies mestres de la revisió de l'estratègia de Lisboa i que encaixa plenament  amb el pla espanyol per sortir de la crisi des d'Europa.