dimecres, 16 de novembre del 2011

Marina Geli: "El PSC és el partit de l'esperança"






La Casa de la Cultura d'Ulldecona es va omplir ahir de gom a gom en el míting que el PSC va organitzar a la població montsianenca i en què hi van intervenir Marina Geli, exconsellera de Salut i diputada socialista, la diputada socialista i portaveu del grup municipal del PSC a Ulldecona, Núria Ventura, i el cap de llista al Senat, Joan Sabaté. "El nostre adversari polític no és el PP ni CiU, sinó la desesperança, i el PSC és el partit de l'esperança", va proclamar Geli, que va afegir que els socialistes han de ser el pal de paller de l'esquerra a Catalunya. "Ens hi jugem molt, hem de lluitar contra el canvi de model social de CiU i PP que ens farà molt més desiguals". I encara va ser més contundent en revalidar les conviccions de les "generacions  Lluch (en relació a l'Ernest Lluch, impulsor de la  universalització de la salut pública, una llei que no va votar el PP) i lluitar per una societat amb moltes més oportunitats".

De fet, aquesta argumentació arribava després del lament perquè el pujolisme, o les arrels socialdemòcrates que CiU havia tingut durant 23 anys, "s'han fos definitivament" i han deixat lloc a una convergència amb Artur Mas, que és la dreta  que no té memòria històrica i amb menys sensibilitat social. "És un govern que hem de desemmascarar, és el més de dretes dels 30 anys de CiU". 
Geli també també va posar en evidència el fet que CiU juga "a l'independentisme de cap de setmana", omplint de senyeres els seus actes, "però amb qui acaba pactant a Catalunya, a l'ajuntament de Barcelona, a la diputació i també aquí a l'ajuntament d'Ulldecona, és amb el PP". En aquest sentit, Geli va asseverar que el PSC és el catalanisme social, ja que "el nostre patriotisme té a veure amb la geografia humana".
Com ja ho havia fet a Tortosa, va referir-se a les nocives polítiques de CiU que han tornat a convertir l'Ebre en una sucursal de Tarragona en l'àmbit sanitari perdent qualtitat i equitat. Geli va apostar per lluitar contra les retallades de la dreta, "és una fractura social que ens costarà molt de cosir". I també va parlar d'infraestructures per fer crèixer el territori, tot etzibant que "el nostre futur es diu corredor del Mediterrani".
La dirigent socialista també va lamentar que la dreta "ens guanya amb la comunicació, amb el seu discurs simplista". En aquest sentit, la diputada socialista Núria Ventura hi va afegir que aquesta dreta també té com a arma argumental la calúmnia, la mateixa estratègia que va emprar en les eleccions del 1933, que va guanyar la CEDA, tal com denunciava aleshores el polític republicà Marcel·lí Domingo. "La tàctica de la dreta sempre ha sigut la mateixa i per a demostrar-vos-ho us llegiré, en castellà, unes paraules de Marcel.lí Domingo de l’any 1933, ja en fa 78 !!! unes dies abans de les eleccions del 19 de novembre " Comenzó la campaña electoral. Las derechas se lanzaron a ella disciplinadamente y dentro de una tàctica común: La calumnia. Las derechas, de una punta a otra de España, solo emplearon un arma: La Calumnia. Calumniaron en los mítines, en los periodicos, en voz baja, ocultándose. A las ideas opusieron calumnias, contra los programas formularon calumnias; a los razonamientos respondieron con calumnias. No atreviendose a acreditar lo propio. Las derechas por su propia significación, han sido siempre partidos de intereses, nunca partidos de ideas, los calumniadores se afincan en el papel impreso para calumniar."

I, al final de la campanya, després de la derrota de les esquerres, que donà el poder a la dreta durant el denominat bienni negre, va dir  "Me cabe este orgullo, de que solo se me pueda combatir con calumnias".

Per aquest motiu, Ventura va fer una crida "per la memòria d’aquells que abans que natros van lluitar per la democràcia i la llibertat, per la memòria d’aquells que es van deixar la pell construint l’estat del benestar, pels nostres drets, pels dels nostres fills i filles, néts i netes, que ningú es quede a casa, diumenge tots a votar socialista".

Finalment, el cap de llista al Senat, Joan Sabaté, va avalar la seva intervenció amb un discurs europeïsta, ja que és des d'Europa i des de la Unió Europea i l'estratègia 2020 que s'aconseguirà sortir de la crisi. A més, Sabaté va admetre que probablement s'havien comès errors i que entenia el malestar de la gent, però que calia ser conscients que per afrontar el futur només hi ha dues opcions, les que opten per les retallades amb el pretext de la crisi, que és la dreta, tant la catalana de CiU com l'espanyola del PP, o els que com els socialistes creuen que caldrà esforç per superar-la però que aquest s'ha de fer amb justícia social, "en benefici de la majoria". Sabaté va tornar a apel·lar a la mobilització i va posar com exemple la República Francesa en què tot i els mals moments polítics que han viscut, la ciutadania sempre ha sortit a votar per les profundes conviccions que és el poble qui ha de decidir el futur. "Permeteu-me que faci una crida al nostre esperit més republicà, en el sentit més etimològic del terme, i anem a votar, perquè l'abstenció no ens permetrà sortir de la crisi, perquè inhibir-se en política no evita que la política acabi decidint per les persones, cal decidir amb el nostre vot el nostre futur".