divendres, 4 de novembre del 2011

El PSC de Roquetes denuncia l' increment de les ordenances fiscals fins al 4’4%, per sobre de l’IPC interanual.

Imma Casado, portaveu del grup municipal del PSC de Roquetes


Pocs mesos després que l’alcalde i el seu equip de govern es pugessin els sous un 10 i un 17% respectivament.

El passat 2 de novembre el Ple de l’Ajuntament de Roquetes va aprovar, amb els vots a favor d'ERC i CIU, incrementar els impostos i les taxes municipals fins un 4’4%, “ignorant l’IPC interanual que serveix de referència per a l’actualització dels tributs municipals”.

El grup municipal del PSC va denunciar aquest augment de la pressió fiscal sobre els ciutadans de Roquetes a causa de l’elevada taxa d’atur que té el municipi i la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania. “Considerem que les darreres accions i decisions de l'alcalde, Paco Gas, denoten falta de coherència i manca de sensibilitat amb la realitat social en què es troba la ciutat”, han assenyalat.

Al mateix temps, el grup del PSC reclama una taula de diàleg per poder consensuar mesures d’estalvi que permetin reduir l’elevat nivell d’endeutament en què es troba el consistori roquetenc.

Cal recordar que d’ençà que ERC i CIU estan al capdavant del govern municipal, les ordenances fiscals s’han vist incrementades en més del 16%, molt per sobre de l’IPC en el mateix període, situat en un 10%.