divendres, 25 de novembre del 2011

El PSC d'Amposta demana que es bonifiqui l'IBI als comerços afectats per les obres del mercat i dels carrers adjacents

Els socialistes ja van denunciar al gener la mala planificació de les obres i el greu perjudici econòmic durant la campanya de Nadal

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Amposta ha entrat una moció amb vista al ple de dilluns en què es demana que s'apliqui una bonificació en l'IBI urbà per al 2012 als comerços afectats per les obres de l'aparcament del mercat i carrers adjacents, “en proporció a la baixada de la facturació soferta per la inaccessibilitat als establiments durant l'execució de les obres”. El grup municipal Socialista ja va recollir al gener les queixes dels veïns i comerciants d'aquesta zona per la mala planificació d'una actuació que, tot i ser necessària, va representar un greu perjudici econòmic per aquest sector, sobretot durant la campanya de Nadal.

Les obres al mercat i als carrers adjacents (Miquel Granell, Verge de Montserrat, Mestre Homs, Cervantes, Calderon de la Barca, Navarra i Inocencio Montagut) van iniciar-se al gener de 2010 i es preveu que s'inaugurin el 10 de desembre vinent. “Cal ser sensibles i actuar davant la problemàtica que s'ha viscut, perquè, a més, ha estat una actuació de llarga durada que ha coincidit amb la important crisi econòmica que ha afectat tots els sectors de l'economia i especialment el petit comerç”, ha ressaltat el portaveu del grup, Antoni Espanya.

D'altra banda, Espanya ha recordat que una trentena de comerciants ja han demanat una subvenció de 1.000 euros a la Generalitat per contrarestar les pèrdues que han patit durant aquest període. “Entenem que a aquest ajut, modest per la quantia, se li pot afegir un altre de competència municipal, com l'IBI urbà, que és l'impost municipal més important que paguen en aquests moments els comerciants”, ha proposat, tot argumentant que el mateix govern municipal ha reconegut la baixada de la facturació dels establiments com a conseqüència de les obres.