dimarts, 8 de novembre del 2011

“El PP ja s'ha destapat a Tarragona anunciant que el transvasament és necessari”

El PSC es presenta com a garantia per preservar el Delta i per continuar-hi invertint per impulsar a través del turisme l'economia al territori
El PSC a les Terres de l'Ebre ha alertat avui novament del que ja és una sentència per al Delta de l'Ebre, si el PP guanya les eleccions hi haurà transvasament de l'Ebre. Així ho va ratificar ahir el cap de llista dels populars per Tarragona, Alejandro Fernández, en el debat organitzat per TV3 entre els caps de llista al Congrés de la circumscripció de Tarragona. “N'han parlat dirigents del PP de tota Espanya i ahir mateix ho va fer el candidat per Tarragona, Alejandro Fernández”, ha denunciat avui el cap de llista al Senat, Joan Sabaté, que ha advertit, a més, que a aquesta aposta pels transvasaments s'hi continua afegint CiU que va tornar a posar sobre la taula el del Roine. “Totes dues formacions continuen defensant polítiques antigues, no s'han cregut ni estan en la tasca d'aplicar les polítiques de la Nova Cultura de l'Aigua”, ha afegit el dirigent socialista, que ha recordat: “Reiterem una vegada més el nostre compromís d'oposició a qualsevol intent de detracció d'aigua de l'Ebre, tal com ho recull el nostre programa electoral, i alertem del que poden fer PP i CiU si arriben a governar”.
Els socialistes, precisament, han presentat avui una de les prioritats amb vista al proper mandat: continuar la inversió històrica al Delta per impulsar l'economia a través del turisme. “Els socialistes ja vam complir el 2004 oposant-nos al PHN del PP i CiU derogant el transvasament, però hem anat més enllà de mantenir aquest compromís amb una inversió històrica a les Terres de l'Ebre”, ha defensat Sabaté. En aquest sentit, els socialistes ebrencs s'han volgut referir específicament a les inversions que s'han fet a través de la direcció general de Costes. “En concret, més de 5.000 milions de les antigues pessetes, amb dos objectius, la protecció medioambiental del Delta i inversió en turisme, en línia amb l'aposta per l'economia verda i sostenible de l'estratègia 2020 de la Unió Europea”.