dijous, 21 de març del 2013

El PSC vol que l’Escola de la Salut i l’Esport (EUSES) pagui lloguer per l’auditori i rebaixi la matrícula als alumnes ampostins



Els socialistes ho porten al ple de dilluns on també han entrat una moció perquè la Generalitat pagui els ajuts als arrossers i una altra de suport a Flix



1 / 2

El PSC d’Amposta ha valorat satisfactòriament la decisió del Govern per tal que l’Escola d’Art i Disseny continuï ocupant l’edifici del Castell, tal com els socialistes havien reivindicat des del començament, i no es traslladi a la planta superior del nou auditori municipal. La decisió comporta que l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) ocupi, per tant, en exclusiva les instal•lacions de l’auditori on imparteix les classes de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Per aquest motiu, segons els socialistes, cal que el govern adapti el conveni amb l’Escola a la nova situació.
Aquest conveni hauria de contemplar, per una banda, el cobrament per part de l’Ajuntament d’un lloguer d’acord al preu de mercat fixat pels tècnics municipals i, per l’altra, l’aplicació d’una rebaixa per part de l’Escola en la matrícula als alumnes ampostins. “Cal tenir en compte se’ls cedeix en exclusiva unes instal•lacions municipals completament noves, valorades inicialment en prop de 800.000 euros i pagades en bona part amb els impostos dels contribuents de la ciutat”, ha subratllat el primer secretari i portaveu dels socialistes ampostins, Antoni Espanya, que ha reblat que les famílies dels joves d’Amposta que cursen aquests estudis ja han contribuït mitjançant els seus impostos a finançar no només el cost d’habilitació de les dependències que ocuparan a l’auditori, sinó també les instal•lacions esportives que usen per a la pràctica dels seus estudis.
Així ho proposarà, doncs, el Grup Municipal Socialista en una moció en el ple de dilluns vinent en la qual també reclamen que la quantitat del lloguer es destini a un fons de finançament per rehabilitar les cases del Castell que han de servir per ampliar les dependències de l’Escola d’Art i Disseny, un cop s’ha conclòs que no cal enderrocar-les. “Amb la rehabilitació integral de les tres cases, l’Escola d’Art obtindria l’espai necessari per al seu funcionament i per mantenir la seva oferta docent i formativa”.
El grup Socialista també proposa al ple, en una altra moció, que la Generalitat ingressi el més aviat possible els diners corresponents als ajuts agroambientals als pagesos arrossers del Delta. Es tracta d’un ajut europeu, que reben anualment i tradicionalment durant el mes de desembre, en concepte de gestió agroambiental del conreu, cofinançat per la UE, l’Estat i la Generalitat. Uns 400 euros per hectàrea que representen una injecció de 8 milions d’euros al conjunt del Delta de l’Ebre, un 30% dels quals “fan cap a famílies ampostines”. “A punt d’iniciar-se la campanya, els pagesos encara no han cobrat l’ajut quan es veuen obligats ja a fer les primeres despeses amb la inundació dels camps a mitjans d’abril”, ha lamentat Espanya.
Finalment, els socialistes també volen que Amposta doni suport dilluns a través del ple a la lluita que està mantenint el poble de Flix contra l’ERO d’ERCROS perquè “suposa condemnar el seu teixit econòmic i social i el dels pobles de l’entorn a una decadència sense pal•liatius, a banda de la seva afectació en el conjunt de l’economia de les Terres de l’Ebre.”