divendres, 15 de març del 2013

Moció per la transparència en la gestió pública i contra la corrupció

 El grup Socialista ha presentat a l'Ajuntament d'Ulldecona, per a debatre en el proper ple, una moció amb mesures concretes per la transparència en la gestió pública, per la regeneració democràtica i per lluitar contra la corrupció des dels municipis
El grup municipal socialista ha presentat a l'Ajuntament d'Ulldecona, per a debatre en el proper ple del consistori, una moció amb mesures concretes per la transparència en la gestió pública, per la regeneració democràtica i per lluitar contra la corrupció des dels municipis. Segons assegura el text de la moció "els i les representants polítics no ens podem quedar de braços creuats i amb actitud indiferent davant l’allau de casos de corrupció política que ja fa massa mesos formen part de la vida política del país i que, malauradament, han sofert un increment quantitatiu i qualitatiu a les darreres setmanes" i posa de manifest que "la responsabilitat política s’ha de refermar quan comencen actituds i fets impropis de l’ètica dels representants del poble. No podem observar impunement com es succeeixen aquests casos i deixar erosionar inexorablement la imatge que tenen els ciutadans sobre els seus representants públics".
De fet, la corrupció, juntament amb l’atur i la crisi econòmica, constitueixen a hores d’ara els principals problemes percebuts per l’opinió pública, una veritable xacra social a tots els nivells territorials que amenaça amb desmuntar el nostre estat de dret i els fonaments de la societat democràtica que tant ens ha costat construir. La moció es presenta "per tal de donar un pas endavant i pendre un posicionament ètic personal i de responsabilitat", segons explica Eduard Marín, primer secretari de l'Agrupació del PSC a Ulldecona.
En concret s'insta al govern municipal a constituir una comissió plural per redactar i aprovar, abans de final d'aquesta a legislatura, un Codi Ètic pels representants municipals, d’obligada signatura des del moment de la seva aprovació per tal de ser signat a partir de la propera legislatura juntament amb l’acceptació de l’acta de regidor/a per cada representant electe escollit pel poble d’Ulldecona. A la vegada també es demana la publicació anual del salari total brut i retribucions de tots els regidors/es del consistori (13), un per un, amb les dietes incloses, així com també a publicar la relació detallada de totes les despeses de l’Ajuntament de manera trimestral.

Més a nivell general s'insta als partits polítics amb representació a qualsevol nivell territorial a reprovar i inhabilitar els seus càrrecs que hagin resultat imputats en el curs d’una investigació judicial per pràctiques corruptes, i al Parlament a accelerar els tràmits per l'aprovació de la Llei de Transparència i la Llei Electoral Catalana.