dimarts, 5 de març del 2013

Sabaté reclama al govern que exigeixi responsabilitat social a ERCROS, que anuncia un ERO a Flix

El senador demana també la compareixença del ministre d'Indústria davant l'anunci d'un cessament parcial de l'activitat, malgrat la inversió pública que representa netejar el que va contaminar a l'embassament

El senador i portaveu de l'Entesa, Joan Sabaté, ha preguntat avui al Govern si pensa exeigir a ERCROS que assumeixi les seves responsabilitats en la contaminació de l'embassament de Flix. 
Sabaté ha explicat que després d'anys d'esforços d'anteriors governs per retirar els residus tòxics que l'empresa va vessar sobre l'embassament de Flix sense assumir a penes la seva responsabilidat econòmica i medioambiental, ara “sembla que tampoc no va assumir la seva responsabilitat social amb el territori".  Ercros ha anunciado un ERO que afecta al 75% de la plantilla I a les empresas auxiliars de la zona. “La població está angoixada per aquest ERO que va a causar la ruïna del municipi de Flix", ha afirmat Sabaté.  
El senador d'Entesa ha demanat al Govern central que "obri converses per exigir responsabilitalt social a ERCROS perquè no és possible que la hisenda pública hagi invertit tant per a pal·liar la contaminació que va provocar ERCROS a l'embassament a causa de la seva activitat, i ara se'n vagin".
També avui mateix el senador ha demanat la compareixença del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, en el Senat.