dimarts, 5 de març del 2013

Suport del Ple d'Ulldecona a la Plataforma Trens dignes a les Terres de l'Ebre

El ple de l'Ajuntament d'Ulldecona, celebrat ahir a la nit, mostra, a petició de la portaveu socialista Núria Ventura, el seu suport a la recentment creada Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre

Ventura ha recordat que "som l'únic poble de la comarca del Montsià que tenim estació de tren i amb mobilitzacions anteriors vam aconseguir millorar el servei, ara ens cal lluitar de nou i estar al costat dels usuaris que reclamen el mateix". Així, ha enumerat les peticions que fa la Plataforma en el seu manifest fundacional com la integració tarifària, la millora de freqüències i la renovació dels combois, entre altres.
Tal com el propi document posa de manifest, les Terres de l’Ebre som l’únic territori català que encara no té implantat el Sistema d’Integració Tarifària, que amb un mateix bitllet permet la utilizació de diferents sistemes de transport, fer transbordaments i aconseguir tarifes reduïdes a través d’abonaments i títols multiviatge. És fonamental tindre en compte que els dos tipus de transport, tren i autobús, es complementen i que caldria l’adequació d’horaris entre ells per facilitar les connexions (en especial a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre). La implementació d’aquest sistema tarifari integrat a Catalunya va començar cap a l’any 2000 i segons el guió polític, s’hauria d’haver desplegat a tot el país el 2012.
Es demana també millores en les freqüències horàries, la qualitat dels combois i les tarifes de les línies R15 i R16, la construcció de la doble via entre Vandellòs i Tarragona i la construcció del tram d’autovia A7 entre l’Hospitalet i La Jana i que mentrestant no es construeixin ambues infraestructures, es revisen a la baixa els preus dels bitllets de tren (recuperant, per exemple, els descomptes en els tiquets d’anada i tornada) i que s’instaure la gratuïtat de l’AP7 en l’esmentat tram.
La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre és un moviment social que vol aglutinar tots els sectors socioeconòmics, polítics i institucionals per tal d’articular una lluita conjunta i fer front comú davant d’este menyspreu discriminatori.