dijous, 7 de març del 2013

Maria Beltran: “El govern del PP pretén que els municipis petits desapareguem”


Reunió a l'EMD de Jesús amb alcaldes i regidors
Visita a Soldebre

El Grup Socialista de la Diputació visita el Baix Ebre per coordinar esforços i prioritzar actuacions per fer front a les retallades de CiU i PP

El Grup Socialista de la Diputació s’ha reunit avui a l’EMD de Jesús amb els alcaldes i regidors del Baix Ebre per tal de coordinar esforços i prioritzar actuacions davant els molts problemes i inconvenients que tenen els municipis de la comarca per donar resposta a les necessitats dels seus veïns.  “Els neguits dels alcaldes són molts per la situació que estem patint, una situació que veiem agreujada per les retallades impulsades per CiU i PP i per la proposta de reforma de l’administració local que el govern de Rajoy vol tirar endavant”, ha denunciat la diputada provincial i alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran. “Estem molt preocupats perquè el que pretén el govern del PP és que els municipis petits desapareguem i les zones rurals no disposem dels serveis que fins ara hem tingut”, ha afegit, tot ironitzant que al Baix Ebre “els municipis de més de 20.000 habitants escassegen”.  L’alcaldessa ha tornat a posar en relleu la feina que fan els alcaldes i regidors de la comarca diàriament.

Davant la reducció d’aportacions per part de la resta d’administracions, els socialistes consideren que la Diputació disposa d’elements per pal·liar aquesta situació a través del Pla d’Acció Municipal (PAM), del qual s’ha informat durant la reunió, i també s'ha informat del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC).  “Cal defensar els interessos dels nostres municipis i fer-ho també a la Diputació, aquest és l’objectiu de les visites que estem fent”.

Un altre dels aspectes que s’ha destacat és la problemàtica a la qual s’ha d’enfrontar la comarca a causa de les polítiques d’austeritat dels govern de CiU i PP i una reforma laboral injusta que fa que  avui al Baix Ebre hi hagi prop de 8.000 aturats, 7.893 persones en dades d’aquest mes de febrer, una xifra alarmant.

El grup socialista ha aprofitat també la seva estada al Baix Ebre per visitar el Centre d’Interpretació de l’Oli de la cooperativa Soldebre a Tortosa, revalidant una vegada més l’aposta dels socialistes per l’agroindústria.