dimecres, 18 de desembre del 2013

El PSC de Tortosa demana que s’arregli i es torni a instal·lar l’estructura de l’antic pou de la plaça de l’Àngel

Els socialistes lamenten que el govern tampoc no tingui cura del patrimoni de la ciutat

El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa vol que el govern de Tortosa arregli i torni a instal·lar l’estructura de l’antic pou de la plaça de l’Àngel després que s’hagi retirat pel seu deteriorament. Els socialistes consideren encertada la queixa dels veïns perquè l’estructura estava en molt mal estat i podia posar en perill la seguretat dels vianants i també creuen oportú que cal actuar-hi, “però no segellant-la sinó arreglant-la i permetent que la ciutat no perdi un dels seus elements arqueològics que contribueixen a posar en valor el patrimoni de Tortosa com un actiu important per al turisme, que vol ser un dels motors econòmics importants a la nostra ciutat”, ha assenyalat el regidor Enric Roig.
Els socialistes han lamentat una vegada més la manca de cura pel patrimoni i la via pública del govern de CiU a Tortosa. “No deixarem d’insistir en la importància que té per a una ciutat que el seu entorn estigui ben cuidat, que sigui amable i, evidentment, segur”, ha reblat Roig. El PSC considera més urgent que mai que es creï un Consell de la Via Pública. “Cal abocar tots els esforços en el manteniment dels nostres espais, en què el govern de Tortosa suspèn notòriament, perquè els tortosins i tortosines paguen els seus impostos perquè la ciutat estigui neta, endreçada i faci goig, no perquè es vegi aquesta imatge, massa sovint reproduïda, d’abandonament i deixadesa que és imperdonable per una capital de territori”.
Cal recordar que l’any 2002, amb motiu de la conversió de zona de vianants del carrer Sant Blai, les obres van deixar al descobert un pou al mig de la plaça de l'Àngel datat entre el segle XIV i XV. L’aleshores govern socialista va decidir integrar el pou al nou mobiliari urbà de la plaça i adequar-lo permetent dotar de més atractiu el centre comercial de la ciutat i afegint un element patrimonial i turístic més a Tortosa.