dijous, 12 de desembre del 2013

Maria Beltran: “La nova llei local és l’atemptat més gran als ajuntaments des del 79”

Els socialistes de l’Ebre participen en la concentració contra la reforma del govern del PP en defensa de l’autonomia municipal i de la ciutadania
Els socialistes de l’Ebre han participat avui en la concentració de rebuig contra la reforma de l’administració local del govern del PP. L’alcaldessa i presidenta del PSC de l’Ebre, Maria Beltran, ha tornat a denunciar avui que la proposta és la pitjor agressió als ajuntaments des de l’inici de la democràcia. “És l’atemptat més regressiu que han patit els ajuntaments des del 1979 quan es van poder realitzar les primeres eleccions municipals”. Els socialistes, que portaran la reforma al Tribunal Constitucional perquè no respecta la Constitució, vulnera l’Estatut i envaeix competències del govern de la Generalitat, han adquirit el compromís que tan bon punt el PP perdi la majoria absoluta “proposarem un gran acord polític i social perquè sigui rebutjada i substituïda”.
La nova llei elimina competències municipals, redueix els serveis que reben els ciutadans i ciutadanes, que tindran menys serveis en quantitat i qualitat perquè un factor clau és la proximitat; i també discrimina els ciutadans en funció del municipi on viuen. I és que la reforma impossibilita als ajuntaments de més de 20.000 habitants exercir per delegació de la comunitat autònoma la promoció de la igualtat de les dones; facilita el traspàs de competències dels ajuntaments menors de vint mil a les diputacions provincials, que a les Terres de l'Ebre són tots menys els de Tortosa i Amposta, i privatitza serveis socials. “El que fa el PP és recentralitzar, privatitzar i directament redueix la qualitat democràtica del nostre sistema”, ha afegit.
Beltran ha recordat que amb la reforma del PP es “desprotegeix i abandona a milers de dones” ateses en centres vinculats als ajuntaments. “La nova llei pretén eliminar les competències en matèria d’igualtat pròpies dels ajuntaments i suprimir les que tenia delegades; per tant es produeix el desmantellament dels centres municipals de la dona, dels centres d’atenció i informació a les dones maltractades i la finalització de programes municipals d’ocupació femenina”, ha tornat a advertir , recordant que desapareixen també els serveis municipals que faciliten a la dona la conciliació de la vida laboral i familiar, com l’atenció i cura de la tercera edat i la dependència i l’educació de 0 a 3 anys.
Contra aquesta regressió, els socialistes sortiran al carrer a defensar l’autonomia municipal, els ajuntaments i la ciutadania. “Els ajuntaments han de continuar sent el pal de paller del món local, són els més pròxims a les persones, els que poden solucionar més ràpid i eficaçment els problemes i necessitats dels nostres veïns i veïnes”, ha reblat. 
Entre altres municipis, els socialistes s'han concentrat davant dels ajuntaments de Tortosa, Amposta, Móra d'Ebre, Deltebre, la Ràpita i Ulldecona.