dimarts, 17 de desembre del 2013

Els socialistes volen que l’Ajuntament avanci els diners de les beques menjador dels escolars d’Amposta

Han presentat una moció amb vista al ple ordinari de dilluns vinent
El grup municipal Socialista ha presentat una moció amb vista al ple ordinari de dilluns vinent en què insta a l’Ajuntament d’Amposta a avançar els diners de les beques menjadors als escolars del municipi. Els socialistes proposen que l’Ajuntament subscrigui un acord amb el Consell Comarcal del Montsià per tal de trobar una fórmula que ho permeti. L’aportació es compensaria en el moment que la Generalitat ingressés el deute que té pendent amb els consells comarcals per aquest concepte.
Els socialistes, segons ha explicat el portaveu, Antoni Espanya, consideren que cal trobar solució a una problemàtica i a una situació de desconcert que ja es va produir el curs passat, que “malauradament aleshores va fer desistir molts pares de deixar els seus fills als menjadors escolars” i que es repeteix ara de nou. A més, encara a hores d’ara es deu una part de les beques menjador del curs passat.
Cal recordar que el curs darrer, quan només faltaven tres mesos per al final de les classes, els consells comarcals només havien percebut de la Generalitat una tercera part del primer 30% de l’aportació prevista per desenvolupar les seves competències a Ensenyament. Això va provocar que els pagaments de les beques de menjador s’endarrerissin ja des del mes de setembre. Aquest fet, ha lamentat Espanya, “va provocar molta confusió entre les famílies perceptores, els centres escolars i les associacions de pares i mares” Espanya considera que les solucions que s’han emprat en alguns municipis com ara que siguin els pares o les AMPES els que avancin els diners no són les més òptimes. “En el primer cas, alguns pares, com que no els hi anava bé avançar els diners, no enviaven els seus fills a dinar al col•legi, perdent el dret de percebre la beca, i en el segon cas, l’avançament provoca que es desquadri el pressupost anual de les AMPES”.