diumenge, 1 de març del 2015

ATREVEIX-TE! pensa en ROIG

Article d'Enric Roig Montagut, portaveu del grup municipal del PSC i candidat a l'alcaldia de Tortosa publicat en l'edició de març d'Un Cop d'Ull
En el moment d'escriure el present article ens trobem a tres mesos de les Eleccions Municipals del proper 24 de maig, uns comicis que, lluny de ser un camp de proves, representen una veritable oportunitat per fer un canvi en la política municipal davant de les conseqüències que estem vivint a causa de la crisi, així com de les polítiques dels governs de dretes que ens han regit fins al moment. Perquè crec que hi ha una altra manera de fer política.
Es pot fer política sense entrar sempre en el "i tu més", sense fer falses promeses de grans projectes que mai es faran, desenvolupant noves propostes pensades per i per a les persones, propostes reals, realistes i concretes, propostes basades en la justícia social, en la creació d'ocupació i en un nou model de ciutat.
I en aquest sentit cal dir que, des el Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya a l'Ajuntament de Tortosa, en el nostre esforç continu per treballar per la ciutat i per als seus ciutadans hem presentat, en els darrers tres anys, més d'un centenar de propostes al plenari en forma de mocions, una setantena de les quals han estat destinades a resoldre els problemes que afecten directament als tortosins i tortosines tot i que, malauradament, la major part d'elles han estat rebutjades per la majoria del govern de CiU i, més enllà, també hem fet propostes com un projecte realista i concret per a les piscines municipals.
Un govern, el de Ferran Bel, que després de 8 anys de mandat està esgotat. Un govern que ens els primers 4 anys, cal dir-ho, va fer coses positives però gràcies als projectes endegats pel govern d'esquerres anterior i pels ajuts del Govern de Zapatero, però que en els darrers 4 anys ha estat el govern de la deixadesa, el govern de les absències, el govern dels grans incompliments, com ara la manca de piscines municipals, o la zona d'oci i comercial del pont del ferrocarril; el govern de l'ampliació de la zona blava, en definitiva, el govern del desgovern, que no pensa en les persones i que s'ha estancat en el passat.
Per això al PSC estem convençuts que queda molta feina per fer, que és necessari donar un tomb, escoltar a les persones i, amb elles, tornar a somiar i canviar el futur. Dit d'una altra manera, cal endreçar la casa i ocupar-nos de la gent, i amb les nostres propostes ja ho estem fent. A més, en aquesta línia, estem duent a terme assembles obertes per confeccionar el programa electoral, amb la participació de tot aquell qui vulgui formar part, i d'elles estan sorgint els temes que veritablement preocupen als ciutadans com l'elaboració d'un pla per solucionar el problema de l'habitatge, apropar l'Ajuntament a la ciutadania amb total transparència o potenciar la participació ciutadana en temes que els afecten directament com els pressupostos municipals.
Aquesta és l'aposta del Partit dels Socialistes de Catalunya fer un govern pensat per Tortosa, per als tortosins i les tortosines, perquè pensar en roig és desenvolupar plans d'ocupació per a que els joves puguin treballar a Tortosa; pensar en roig és garantir l'accés a l'habitatge; pensar en roig és gaudir d'un espai públic per a tothom; pensar en roig és que Tortosa sigui una ciutat comercial i de serveis; pensar en roig és que els xiquets i xiquetes no passin gana; pensar en roig és que els aturats de llarga durada trobin feina i tinguin una pensió digna; pensar en roig és crear infraestructures per atraure la indústria; pensar en roig és cuidar al petit comerç; pensar en roig és viure en una ciutat capital del territori i una ciutat d’oportunitats. A mi em van donar una oportunitat per canviar Tortosa i per tant vull que a Tortosa tothom tingui la seva oportunitat.
Ara és l'hora, ara el moment de tornar a somiar amb la Tortosa que volem, amb fermesa, amb decisió, amb valentia, amb tu, perquè cada tortosí i tortosina decidiu. ATREVEIX-TE! Pensa en ROIG.