dilluns, 9 de març del 2015

Francesc Miró: “La simbiosi CiU-ERC és letal per a les Terres de l’Ebre”

El PSC insisteix en la legalització de les temptes per garantir l’activitat ramadera i vol que es declarin els correbous patrimoni festiu de Catalunya
El PSC de l’Ebre ha fet pinya avui en defensa de les ramaderies de bous braus i de les temptes que s’hi realitzen, una activitat centenària a les Terres de l’Ebre, i han tornat a insistir en la seva necessària legalització per garantir-ne la pervivència. Ho han fet amb contundència i acusant CiU i ERC de “jugar brut amb l’Ebre” ja que no han complert el compromís adquirit al Parlament i dijous passat van rebutjar una esmena socialista a la llei d’acompanyament dels pressupostos que hauria permès tancar la llacuna legal en què es troba aquesta activitat. A la roda de premsa, hi han assistit els alcaldes d’Alfara de Carles, Josep Mas, de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, de Godall, Teresa Esmel, i d’Aldover, Joan Ferré; la regidora socialista d’Aldover Teresa Forés, i els portaveus del PSC de l’Ebre, Francesc Miró, candidat a l’alcaldia d’Amposta, i Enric Roig, candidat a l’alcaldia de Tortosa.
Miró ha advertit que “la simbiosi ERC-CiU comença a ser letal per a les Terres de l’Ebre”, ja que aquest nou greuge s’afegeix a altres renúncies com són el PUOSC i uns pressupostos “miseriosos”. El candidat socialista a l’alcaldia d’Amposta ha lamentat que CiU i ERC vagin ara en contra de de les ramaderies del territori i a la vegada de la festa dels bous. “El paper de CiU també és de manual, ja que una hora abans retiren la seva proposta idèntica a la nostra a canvi que ERC els aprovi els pressupostos. Tot sigui per arribar ràpid a la independència. El que ens passi a la gent de l’Ebre deuen ser danys col·laterals per a ERC i CiU.” Miró ha exigit a totes dues formacions que rectifiquin i també s’ha compromès a treballar perquè es declarin els correbous patrimoni festiu i cultural de Catalunya.
De la seva banda, l’alcalde d’Alfara ha estat molt crític amb el fet que no s’hagi complert el compromís adoptat al Parlament per solucionar aquesta problemàtica. “Em sento enganyat, menyspreat, especialment per Lluís Salvadó”, ha denunciat, “un diputat al qual hem elegit nosaltres no em pot dir que les Terres de l'Ebre només som el 2%, ha de tenir més arguments”. Mas ha fet una crida perquè el territori aixequi la veu i defensi els seus interessos. “Ens cal el suport a un dels pocs recursos que tenim per tirar endavant, per poder viure en els nostres pobles, com en el nostre cas són les activitats ramaderes”.
També l’alcalde de Sant Jaume, Joan Castor Gonell, ha remarcat l’acord entre tots els partits per regularitzar les proves de bravura. “Al final, l´únic que ha complert és el PSC”, ha recalcat per criticar de forma contundent CiU i ERC als quals ha acusat “de jugar brut amb el territori”. Gonell ha advertit de la influència dels antitaurins sobre ERC. “Em preocupa molt que tinguin tanta influència, això em fa pensar que n’acabaran tenint molta en aquest nou estat que tots dos partits estan preparant”.