divendres, 27 de març del 2015

Ni immobilisme ni radicalisme, a Amposta canvi serè

Article de Francesc Miró, candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta, publicat avui al setmanari "Més Ebre"



Les persones han d’ocupar l’epicentre de l’acció política, es fa més necessari que mai. Aquest fet que sembla tan trivial no sempre es compleix. Per a mi, és la premissa fonamental que ha d’acompanyar qualsevol servidor públic. Un dels fets que més m’ha colpit darrerament, ho he dit més d’un cop, és una conversa que vaig tenir amb un veí que em va expressar el seu neguit per la situació en què es trobava: sense feina i amb fills petits a càrrec. Sabeu per què vull ser alcalde? Perquè el dia que deixi de ser-ho cap dels ciutadans d’Amposta s’expressi amb l’angoixa que em transmetia aquesta persona. El pitjor és la crisi i les seves conseqüències en forma d'atur i d'augment de les desigualtats. Cada cas, cada família amb persones a l'atur és un patiment, un drama que exigeix una resposta immediata per part de l'Ajuntament. No tinc solucions màgiques ni faré promeses estèrils que no pugui complir però em deixaré la pell en la lluita per eradicar l'atur a la nostra ciutat. Per a mi, la política és estar al costat de les persones les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l’any.  

El canvi serè que defenso per Amposta busca un pas endavant col·lectiu per millorar en qualitat de vida, en benestar i en orgull de ciutat. Ara més que mai hem de fer pinya, anar tots a una en benefici de tots i cadascun dels ampostins i les ampostines. El canvi a Amposta és cosa de tots. Per aconseguir-ho s'ha d'acabar des d’ara mateix amb les recriminacions i les batalletes de campanar. Calen dirigents que deixin de banda les desqualificacions personals i polítiques. Aquí no hi ha d’haver adversaris ni molt menys enemics, aquí hi ha diferents maneres d’entendre la vida pública. Volem polítics que siguin servidors públics, que es deixin la pell per aconseguir els nivells de benestar que els ciutadans es mereixen. El canvi serè que defenso implica també sumar encara que sigui amb accents i intensitats diferents pel bé de la nostra gent.

La màxima del govern monocolor d’Amposta dels últims 28 anys ha estat ignorar les opinions dels altres grups, tot oblidant sovint que representem una part important de la ciutadania. Sumem més del 56% dels vots.

No és el meu estil, el que cal ara és una política basada en acords. Volem la participació de tothom, tot cercant el màxim consens sense descans. Sí, hem d'obrir pas a una nova política que sigui transparent, on tothom tingui la certesa d’allò que es fa i de quins recursos públics es disposa. S’han de rendir comptes permanentment a la ciutadania. Volem obrir l’Ajuntament de bat a bat, que entri saba nova en defensa dels homes i dones d’Amposta. Les portes de l’alcaldia romandran obertes a les aspiracions de tots i cadascun dels ampostins. Per mi no quedarà, la política ciutadana, la que es palpa i es viu a peu de carrer, m'apassiona i els anhels i preocupacions dels ciutadans  també són els meus.
El canvi és possible, el tenim a tocar de dits. Un canvi serè, responsable i seriós, des de l’experiència, sense aventures. És una aposta segura per obtenir fruits si cadascú posa el millor d’ell mateix. Jo aportaré, humilment, la meva experiència en l’àmbit municipal per liderar l’alternativa serena que necessita Amposta. No volem la continuïtat de l’actual model –que s’ha demostrat fallit i sense ambició de ciutat- però tampoc no volem destruir-ho tot i tornar a començar des de zero (com irresponsablement proposen uns altres). Durant aquestes darreres dècades també hi ha coses que s’han fet bé i seria una irresponsabilitat llançar-ho tot per la borda. No! Ni continuisme per inèrcia, sense esperit, ni tot al foc per després convertir-ho en brasa. La defensa dels interessos dels ampostins i ampostines estan per sobre d’altres pactes i acords que vinguin de fora. La nostra candidatura garanteix el canvi a Amposta.

Un canvi real sense estridències, ni salts al buit sense xarxa, el canvi necessita també de seguretats. Ni immobilisme, ni radicalisme. Un canvi serè, una autèntica política que estigui amb la gent.