divendres, 21 de desembre del 2012

El lloguer del servei de rehabilitació, les gratificacions i l’escàs suport a les entitats provoquen el no del PSC als pressupostos



Els socialistes critiquen l’elevat endeutament  i el retard en el pagament a proveïdors que ofega encara més “l’economia de les petites empreses” a Amposta



El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta ha votat aquest migdia en contra dels pressupostos del 2013 en considerar que hi ha molta més capacitat d’estalvi en la despesa que es podria traduir en una millora de les inversions i en garantir el suport a les entitats del municipi en una situació econòmica com l’actual. Els socialistes, a més, consideren que és intolerable que l’Ajuntament continuï pagant un lloguer abusiu pel servei de rehabilitació de l’hospital. L’elevat endeutament i el retard en el pagament a proveïdors també han condicionat el no donar suport als comptes.



El portaveu del grup, Antoni Espanya, s’ha referit de nou a la partida de personal, “com la gran bossa per optimitzar la despesa” i concretament al polèmic decret de gratificacions, 100.000 euros en concepte d’incentius de productivitat i gratificacions a alguns funcionaris municipals,  que no compta ni amb el suport del Comitè d’Empresa. “Com és possible que l’àrea d’urbanisme s’endugui 18.000 euros en gratificacions quan hi ha hagut una baixa importantíssima en la càrrega de treball d’aquesta àrea i hi ha mesos que per la comissió no passa ni una sola llicència de nova construcció?”, ha etzibat.



Els socialistes també troben a faltar en els comptes el necessari suport a les entitats del municipi amb vista a un exercici que es presenta igual de complicat que l’anterior. “El conjunt de subvencions pateixen un descens del 9%, i una mitjana del 10% les entitats esportives”, ha denunciat Espanya, que ha estat contundent: “El que tocava era mantenir el nivell de suport i, fins i tot augmentar-lo, estem parlant d’uns 100.000 euros que és el que ens estalviaríem si suprimíssim el decret de gratificacions”.  El portaveu socialista, ha lamentat també la manca de suport decidit a les àrees de comerç, empresa, indústria i turisme.



Quant a les inversions, el pressupost contempla 375.968 euros, la xifra més baixa de la història de l’Ajuntament.  “Aquestes són xifres de municipis de menys de 500 habitants que incentivaran poc l’activitat econòmica, que hauria de ser el principal objectiu de l’Ajuntament en una situació com l’actual”. 



No menys greu és el deute que l’Ajuntament tindrà a 31 de desembre de 2012 i que segons les dades d’Intervenció puja a 14,84 milions d’euros, el 79,48% del pressupost municipal, molt per sobre del 75% que permet la Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat. “Si a aquet fet li sumem que la Generalitat devia a mitjans d’any 3 milions d’euros en concepte de subvencions  i que hi ha un milió d’euros d’impagats, segons l’Oficina de Gestió Tributària, ens porta a que els creditors i proveïdors estan cobrant a prop de cent dies de mitjana per manca de liquiditat”. Aquesta situació, segons Espanya, ofega més “l’economia de les petits empreses”.



Finalment, els socialistes han tornat  a destapar en el ple que des del mes de juny s’estan denunciant diverses actuacions realitzades per alguns responsables de l’hospital, “casos flagrants de mala gestió, opacitat i abús de la majoria absoluta de l’alcalde al Consell d’Administració”. A més, el portaveu socialista ha recordat que dilluns l’alcalde es va negar a rescindir el contracte del lloguer del servei de rehabilitació que acabarà costant a les arques municipals 2 milions d’euros el 2017.