dimecres, 19 de desembre del 2012

El PSC denuncia que Manel Ferré s’ha negat definitivament a rescindir el contracte de lloguer del servei de rehabilitació



El lloguer ja ha costat 459.000 euros a l’Hospital i la suma total arribarà a prop dels 2 milions d’euros el 2017

El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta considera del tot inexplicable la negativa definitiva de Manel Ferré a rescindir el contracte del lloguer del servei de rehabilitació de l’hospital que ja ha costat a les finances municipals 459.000 euros, una quantitat que pot arribar als 2 milions el 2017. La negativa es va produir durant el Consell d’Administració de l’Hospital, que es va celebrar aquest dilluns passat després de la insistència del grup Socialista que ho havia sol·licitat per escrit.
A la reunió, on hi eren convidats els representants de l’empresa propietària del lloguer, es van tractar dos punts per separat: la possibilitat de rebaixar el preu del lloguer, per tal d’adaptar-lo als preus actuals del mercat, i la possibilitat de rescindir el contracte i reubicar el servei en alguna de les plantes lliures de l’hospital. En el primer cas, els representants de l’empresa es van negar a rebaixar el preu del lloguer al·legant que amb aquests diners paguen la hipoteca del local a una entitat bancària. “El que no van concretar es si es referien a la hipoteca dels baixos de 500 metres quadrats o de tot l’edifici on està ubicat el servei de rehabilitació, perquè amb 15.000 euros mensuals es poden pagar capitals hipotecaris molt alts”, ha subratllat el portaveu del grup, Antoni Espanya, que ha afegit: “Tot i així, estaven en el seu dret, ja que el contracte està vigent i no inclou cap clàusula de revisió.” Cal recordar que Manel Ferré, havia amagat, com ja han denunciat diverses vegades els socialistes, l’existència de l’esmentat contracte als consellers de l’oposició.
A més, quant al cost del lloguer, Espanya ha reblat: “A Amposta, en aquests moments, hi ha plantes baixes de 1.000 metres quadrats, situats en carrers principals de la ciutat, disponibles per 3.000 euros mensuals, és a dir, cinc vegades menys que el que estem pagant”.
Un cop descartada la primera opció, també a petició dels socialistes es va abordar la possibilitat de traslladar el servei. Ferré, que té majoria absoluta en el Consell d’Administració, s’hi va negar al·legant que es perdrien els 459.000 euros que ja s’havien pagat a l’empresa.  Per contra, els grups de l’oposició van considerar de forma unànime que és preferible no recuperar aquest capital que pagar tres vegades més fins el 2017. “Segons els nostres càlculs, amb un cost d’uns 300.000 euros, es podria adaptar una de les plantes lliures de l’Hospital per situar-hi el servei”.  Una mesura que, a més, permetria alliberar un milió llarg d’euros compromesos amb el lloguer i “dedicar-los a mantenir el nivell retributiu dels treballadors de l’Hospital o reforçar els serveis i els equipaments existents”.
Cal destacar, a més, que l’any 2009 Ferré havia dit que el servei s’ubicava de forma provisional al carrer Amèrica mentre no es construïa la nova residència de la gent gran, que havia d’alliberar l’actual edifici-residència situat al costat del mateix hospital. Aleshores, com es pot llegir en l’hemeroteca, va afirmar que l’actual residència per a la gent gran seria la seu definitiva del servei de rehabilitació i on també s’ubicaria la Llar Municipal de Jubilats, que s’ha quedat petita.
Des del PSC volem manifestar una vegada més la nostra indignació per la manera com Manel Ferré, president del Consell d’Administració, alcalde de la ciutat i a la vegada treballador de l’Hospital, ha gestionat aquest tema que representa una vergonyosa i immoral sagnia de 15.000 euros mensuals”. Per al PSC, “l’ocultació d’informació, la mala gestió, la manca de transparència i l’abús de la seva majoria absoluta”, són els qualificatius que millor defineixen “aquesta esperpèntica història
En aquest sentit, els socialistes han tornat a instar Ferré que informi sobre qui va autoritzar l’adjudicació d’un contracte de 30.000 euros pel lloguer d’una grua a l’empresa MAGFEN CENTRIC vinculada a un altre responsable de l’hospital.