dimecres, 12 de desembre del 2012

Joan Sabaté defensa al Senat una esmena de 80.000 euros per a l'Observatori de l'Ebre als Pressupostos Generals de l'Estat

Foto Observatori de l'Ebre: www.obsebre.es
El Grup Popular diu que no té cap obligació ni compromís durant el debat de pressupostos

El senador i portaveu adjunt de l’Entesa, Joan Sabaté, ha defensat aquest matí al Senat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2013 de 80 mil euros per dotar de recursos a l’Observatori de l’Ebre.

Sabaté ha explicat que es va fundar al 1904 i depèn de institut Ramon Llull de la Companyia de Jesús. L’esmena anava dins la partida destinada al Instituto Geográfico Nacional, que és membre del Patronat de l’Observatori.

El senador ha detallat les activitats de l’Observatori de l’Ebre, que té projectes sobre geomagnetisme, ionosfera, sismologia i meteorologia; i sobretot, els estudis del clima i l’activitat solar. Ha advertit Sabaté que aquest institut científic centenari no pot interrompre l’activitat perquè significaria interrompre la seqüència de dades que es recullen des de fa cent anys.

El Grup Popular no s’ha mostrat en absolut sensible a la importància de l’Observatori de l’Ebre i ha dit que no tenen cap obligació ni compromís.