dilluns, 21 de gener del 2013

El PSC de Tortosa reclama a CiU que impulsi el Viver d’Empreses



Denuncien la infrautilització de l’equipament i critiquen que el govern de Bel no faci una política decidida de promoció econòmica a la ciutat 

El Grup Municipal del PSC de Tortosa ha reclamat avui al govern de CiU que faci “d’una vegada per totes” una política decidida de promoció econòmica i que es doni un impuls prioritari al Viver d’Empreses, als emprenedors i emprenedores de Tortosa i que s’obri a la resta de les Terres de l’Ebre. “No oblidem que mentre el nostre viver està infrautilitzat d’altres vivers del territori estan sent ampliats”, ha subratllat el regidor socialista, Enric Roig, que hi ha afegit: “Instem al govern que promocioni de forma adequada l’equipament municipal, que s’utilitzin els espais racionalment i que es creïn espais comuns, amb els diferents sectors socials del territori, i la resta d’administracions que permetin a Tortosa abandonar el segle XX i entrar d’una vegada al segle XXI”. 

El trasllat dels serveis de promoció econòmica i de l’activitat formativa del SEFED al viver ha estat qüestionat pels socialistes, en considerar que ocupen un espai que hauria d’estar destinat a la creació de llocs de treball. “Donem suport a les activitats formatives, que altres administracions realitzen com és el cas del SEFED, però ja hi ha un espai per oferir aquests cursos com és el Centre de Formació Ocupacional, i en el cas dels treballadors municipals cal tenir en compte que des de l’edifici central de l’Ajuntament estan en contacte directe amb els departaments d’Urbanisme i de gestió de llicències”. Els socialistes han reblat que no és de  rebut que l’espai s’empri amb una altra finalitat que no sigui la de ser el motor que faciliti l’accés als emprenedors i emprenedores. 

El PSC també demana més informació sobre el 50% de l’ocupació que el govern de Bel diu que hi ha actualment.  “Quant d’aquest espai està ocupat per personal tècnic de l’àrea de Promoció Econòmica, i quines són les seves categories i funcions? Qui dirigeix el viver? Quina part està destinada a cursos de formació? Quantes empreses hi ha i quins són els seus àmbits de treball i especialitat?”
Els socialistes lamenten una vegada més que aquest és un dels projectes que constata el fracàs de la gestió del govern de Ferran Bel.