dimecres, 16 de gener del 2013

Núria Ventura reclama a la Generalitat la millora del servei de Rodalies a les Terres de l’Ebre


Notícia publicada a 
marfanta.com Diari digital de les Terres de l'Ebre 


La diputada i primera secretària del PSC de l'Ebre, en una entrevista a Canal 21, ha afirmat que caldrà prendre “mesures dràstiques” per aconseguir un millor servei ferroviari al territori


La diputada del PSC al Parlament i primera secretària dels socialistes a les Terres de l’Ebre, Núria Ventura, ha afirmat aquest dilluns que caldrà prendre “mesures dràstiques” per aconseguir un millor servei ferroviari al territori. En aquest sentit, la també exalcaldessa d’Ulldecona ha recordat que fa uns anys, a la seua població, van aconseguir millores importants per a l’única estació operativa a la comarca del Montsià. Així, després de setmanes de reivindicacions i de talls en el trànsit ferroviari, l’Ajuntament d’Ulldecona va aconseguir dos trens més, un en direcció a Barcelona i l’altre en sentit València. Amb tot, la dirigent socialista ha remarcat que no es tracta només de millorar la freqüència de trens, sinó que també cal millorar la qualitat del servei, adaptar els horaris a les necessitats de la gent de les Terres de l’Ebre, i abaixar els preus dels bitllets i abonaments. En aquest sentit, Ventura ha afirmat que cal reclamar també la implicació la Generalitat, ara que té competències en la gestió de Rodalies.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Ventura també ha recordat que ella mateixa va defensar una resolució al Parlament de Catalunya, durant la legislatura anterior, perquè la Generalitat estudiés la millora de les connexions ferroviàries entre Ulldecona, Tortosa i València. Sobretot, tenint en compte que els trens que s’aturen a Ulldecona han de recular i fer una volta de 13 quilòmetres per entrar fins a l’estació de Tortosa, i després tornar a sortir. Una resolució que, segons la diputada del PSC, va quedar-se al calaix del govern català. 

D’altra banda, Ventura ha assenyalat que les reivindicacions del territori en l’àmbit de les infraestructures ferroviàries no han d’atendre només la situació de les estacions de l’Aldea i de Tortosa, sinó també els dèficits en els serveis que es presta des de les estacions d’Ulldecona i Móra la Nova.