dimecres, 2 de gener del 2013

“El govern de Bel porta Tortosa a la ruïna”




El PSC denuncia que CiU ha augmentat en només 5 anys 20 milions d’euros l’endeutament, que avui ascendeix a 55 milions  


El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha denunciat avui de forma contundent la “pitjor gestió econòmica de les finances municipals de la història”  que “porta Tortosa a la ruïna”. El deute viu actual, tal com diu l’informe de l’Interventor, és de 55 milions d’euros, 20 dels quals els ha sumat en només 5 anys el govern de Ferran Bel. “El futur és molt complicat des del punt de vista financer”, ha lamentat el portaveu del grup, Antoni Sabaté, pel qual és molt greu el fet que l’Ajuntament s’ha endeutat per a pagar proveïdors d’anys anteriors, però no ha rectificat i ha continuat la mateixa tònica que ha fet que els proveïdors del 2012 no tornin a cobrar.  “Constata que les fórmules emprades no han funcionat i que, a més, la situació a hores d’ara és caòtica·” 

Sabaté ha anat més enllà i ha criticat que aquest endeutament no s’hagi traduït en una millora de la qualitat de vida al municipi, ja que avui Tortosa “està més bruta i més fosca, sense les necessàries polítiques de promoció econòmica, i amb un malestar important en un dels sectors clau com és el comerç”. A més, amb les xifres a la mà ha rebatut que Bel pugui deixar l’Ajuntament molt millor de com el va trobar. “Només es pot entendre si pensa governar Tortosa els pròxims 100 anys”, ha ironitzat.  En aquest sentit li ha recordat que mentre el govern socialista en vuit anys va augmentar el deute en només 10 milions, traduint-se al carrer amb la posada en marxa de les principals actuacions emblemàtiques de la ciutat, Bel en només 5 ja en porta 20 d’acumulats. Més gràfica encara és aquesta mala gestió econòmica,  si es té en compte que el pressupost de l’Ajuntament és de 30 milions i ha de suportar un endeutament de 55. 

Sabaté ha reiterat la necessitat de modernitzar i apostar per la reactivació econòmica de la ciutat. En aquest sentit també ha denunciat una vegada més que els pressupostos certifiquen el fracàs del gran projecte estrella de Bel, les piscines. “Lamentablement no hi ha res, i el pitjor de tot, és que estan abocant Ferreries a una imatge marginal que no es mereix, amb la deixadesa que pateix l’estadi”. També ha criticat l’increment de taxes i preus públics, i l’ampliació de la zona blava mentre el més calent és a l’aigüera amb l’aparcament de Mossèn Sol  vinculat a aquesta ampliació.