dimarts, 8 de gener del 2013

Tot s’hi val per a l’ocasió?



Quan hi ha un nou govern sempre es genera una nova expectativa i, vet aquí el nou govern d’Artur Mas, ajudat intrínsecament per ERC, el que genera no és il·lusió, lamentablement, sinó moltes incerteses. Potser hi tindrà alguna cosa a veure ERC? Certament, tot tipus de comentaris alimenten aquesta sensació donat que no es veu il·lusió en cap dels contraents i, més bé sembla que assisteixen a una aliança convinguda que no a les ganes de canviar la situació econòmica del país perquè tots puguem viure d’una manera digna i realment en llibertat.

Almenys una cosa sí que espero que ens la traguem del damunt i és el típic tòpic de l’herència rebuda, ja que ara CiU  necessita per governar un dels membres del “malèfic” tripartit, per format part, ara sí, del camí cap a la llibertat. L’escut que protegia l’anterior govern que no sigui, de nou, un obstacle per veure la realitat. Una realitat que els empenyi a fer les coses bé i no a retallar en detriment dels més desafavorits.

Llàstima que a ERC li hagi pogut més, en aquesta ocasió, el vessant independentista que el d’esquerres i social. M’agradaria, de veritat, que pogués influir en el nou govern per fer una política d’esquerres i social, però em genera dubtes si serà així,  quan el pacte es fa amb qui sigui per fer realitat, en aquests moments, la principal fita d’ERC, com és la independència.

Ara bé, una independència per fer polítiques de dretes i retallades cal en aquests moments tan transcendentals per a la nostra història, on la gent pateix els efectes devastadors de la crisi? Calia, o és que algú pensa que la manera de servir al capital i a la dreta que té CiU li canviarà ERC?

Si us plau, no busquem més eufemismes. No cal tenir consellers per ser govern, o ara es tindrà pànic en dir a les coses pel seu nom. Apel·lo a la valentia, que sempre ha dit tenir, ERC i que no s’amagui, i anomeni al pa, pa i al vi, vi, quan el que està fent és donar suport a un govern de dretes amb polítiques neoliberals que s’allunyen de les necessitats reals de la gent.

Francesc J. Miró Melich
Secretari d’Acció política PSC- TTEE

Article publicat a la Veu de l'Ebre, 4 de gener de 2013