dilluns, 14 de gener del 2013

Els socialistes denuncien l’incompliment dels grans projectes electorals del govern de Bel a Tortosa i l’abandó del dia a dia



El fracàs de projectes com el complex d’aigües i els aparcament a Ferreries i el Rastre, entre altres, i la manca de model de ciutat certifiquen un govern esgotat 

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa està convençut que “Una altra Tortosa és possible” davant la nefasta gestió del govern de Bel incapaç de tirar endavant les seves principals promeses electorals i de resoldre els problemes del dia a dia a la ciutat. “Estem davant un govern totalment esgotat”, ha lamentat el regidor socialista, Enric Roig, que hi ha afegit: “El senyor Bel té els seus principals projectes en un carreró sense sortida perquè són inviables. I ens preguntem, si es té en compte que és economista, no podia preveure que no tindria diners per a dur endavant aquestes obres faraòniques? Sembla que no. Per tant, creiem que cal replantejar-les perquè es puguin fer.

Segons Roig, el govern convergent viu de rendes, gràcies a les aportacions del govern Zapatero i l’acció de govern heretada dels socialistes durant el darrer mandat, però més enllà  “no hi ha una sola idea de ciutat, ni model, ni s’està al costat dels que més pateixen, ni del comerç ni de la promoció econòmica de la ciutat per situar bé la nostra ciutat per quan la crisi remeti”. El regidor socialista també ha criticat el desgavell polític organitzatiu de l’Ajuntament, tot i tenir uns excel·lents professionals. “Va voler vendre la imatge d’un model d’organització gerencial, però el gerent va marxar a finals de l’anterior mandat”. 

Roig, que ha lamentat la manca d’informació i transparència, també s’ha queixat del tracte que rep l’oposició. “És posar pals a les rodes preocupar-se per la nostra ciutat? És posar pals a les rodes demanar que es revisin els projectes per fer-los factibles? És posar pals a les rodes reclamar mesures per als qui més pateixen? Creiem que no, és exercir la nostra responsabilitat com oposició”, ha emfatitzat Roig.

Per tot això, els socialistes consideren que és necessari un canvi, que passa per prioritzar el que avui necessita la ciutat, més sensibilitat social i més transparència. “Una altra manera de fer i una altra Tortosa és possible. Ens hem de plantejar fer una ciutat millor, més neta, més solidària, i des del Grup Socialista ens posem al costat dels tortosins i tortosines i a disposició de l’alcalde per consensuar i acordar aquells aspectes que siguin importants per a la ciutadania. Ens en podem sortir, però no des d’una política autoritària i fosca com la que està duent a terme CiU.” 

Pendents de la reunió d’avui sobre la Clínica Terres de l’Ebre 

Els socialistes esperaran a rebre més informació de l’operació de compra de la Clínica Terres de l’Ebre per tal de posicionar-se. Divendres a les 15 hores es va convocar una reunió per a aquesta tarda mateix per parlar sobre aquesta operació.  “Tenim clar que es va aprofitar la precampanya electoral per anunciar aquesta operació, se’ns va dir que la compra es faria efectiva el 31 de desembre o el 2 de gener; la setmana passada ens comuniquen que segurament no serà fins al maig”, ha exposat el regidor Socialista. “Tenim clar que la situació de l’Ajuntament és delicada i defensem el nostre hospital de referència, el Verge de la Cinta, sotmès a les retallades del govern de CiU i al qual li han tret el seu pes com a equipament referencial, però ens esperarem a tenir més informació per posicionar-nos sobre l’operació”.  En aquest sentit, Roig ha reclamat una vegada més respecte a l’oposició.