divendres, 25 de gener del 2013

El PSC reclama mantenir les places d’orientadors de l’Oficina de Treball preocupat per l’alt índex d’atur a Amposta i el Montsià



Insta al govern que en la pròrroga del programa PREPARA també es recuperi l’ajut de 400 euros als joves en atur que viuen amb els pares
El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta ha entrat una moció amb vista al proper ple ordinari, que es celebrarà dilluns vinent, en què demana al govern de l’Estat que en la pròrroga del pla PREPARA es recuperi també l’ajut de 400 euros als joves en atur que viuen amb els pares.  La proposta arriba davant la greu situació amb què es troben, segons ha explicat el regidor socialista Joan Castellano  “molts ampostins i ampostines que estan a l’atur i atenent que la darrera pròrroga del programa ha representat l’exclusió de pràcticament el 90% dels potencials beneficiaris”.
Les xifres són altament preocupants ja que segons les darreres dades de desembre de 2012, hi ha 2.104 persones en situació d’atur a la ciutat, moltes de les quals, ha lamentat Castellano, “no tenen cap cobertura de cap tipus ni prestació econòmica ni subsidi”. A més, el programa només beneficia 177 persones a la comarca, excloent joves i persones que no tenen càrregues familiars, a banda que s’ha limitat també l’accés a subsidis als majors de 45 anys, sense càrregues, i s’ha augmentat de 52 a 55 anys el requisit per percebre l’ajut especial.
Els socialistes també insten a la Generalitat de Catalunya a que doti i mantingui les places de  l’Oficina de Treball d’Amposta que dóna servei a tota la comarca. “El Servei d’Ocupació de Catalunya ha decidit renovar la contractació al personal mitjançant un pla d’ocupació que només garanteix la prestació de servei fins el mes de març, mentre el nivell d’aturats al Montsià continua augmentant respecte al mateix període de l’any passat, amb una xifra que arriba a les 6.034 persones, sense comptar les que estan en formació ocupacional o en millora d’ocupació o els que estan subjectes a un ERO”, ha denunciat el portaveu socialista.
Per tot això, des del PSC també s’exigeix a ambdós governs una major i millor coordinació en les Polítiques Actives d’Ocupació.

Obrir a la col·laboració ciutadana el servei de gossera municipal
Els socialistes també porten al ple una moció en què insten al govern municipal a estudiar una fórmula de col·laboració entre l’Ajuntament  i aquelles persones de la ciutat que voluntàriament volen aportar el seu temps a la cura dels animals i al manteniment de les instal·lacions del servei de gossera municipal. “Hi ha un grup de gent sensible amb la problemàtica de la protecció dels animals de companyia abandonats que estarien disposats a emprar part del seu temps”, ha exposat el portaveu del grup, Antoni Espanya, destacant que es podrien conciliar els seus interessos amb la dels gestors de la gossera “la qual cosa suposaria una disminució dels costos per la feina voluntària que aquest col·lectiu estaria disposat a fer”.