dijous, 28 de febrer del 2013

El grup Socialista vol que Tortosa doni suport a l’Ajuntament de Flix i al comitè d’Empresa davant l’ERO d’ERCROS



També  porten al ple dues mocions per a la suspensió del fracking i de rebuig a la reforma de l’administració local amb l’objectiu de  “defensar els nostres municipis” 

El Grup Municipal Socialista ha traslladat al ple de l’Ajuntament de Tortosa el rebuig a l’ERO de l’empresa ERCROS perquè representa una agressió no només al municipi de Flix, sinó a tota la comarca i al conjunt del territori. “Volem que des de Tortosa, com a capital del territori, es doni suport a l’Ajuntament de Flix i al comitè d’empresa i els representants sindicals de les empreses auxiliars que es puguin veure afectades per la mesura”, ha assenyalat el regidor socialista, Enric Roig. Els socialistes presenten una moció en què insten a la direcció d’ERCROS a avaluar aquesta decisió i les mesures que s’hi poden plantejar, a banda d’exigir que continuï activa, amb el dimensionament que calgui, la línia de Clor, “única garantia de continuïtat futura de la factoria”. La moció, a més, reclama que els governs espanyol i català tirin endavant de manera urgent un pla que garanteixi el futur laboral en aquest territori.

Sota el títol Defensant els nostres municipis, els socialistes també presenten dues mocions més, una d’afectació mediambiental i de salut, instant a suspendre les activitats de prospecció que s’estiguin realitzant a Catalunya i el País Valencià mitjançant l’ús de la tècnica d’explotació minera denominada fracturació hidràulica o fracking. La moció insta a ambdós governs a dictar una moratòria en la concessió de noves autoritzacions. “Països com França, Regne Unit o Alemanya ja es qüestionen la legitimitat de l’esmentada tecnologia perquè, amb l’objectiu d’allargar la vida dels recursos de gas, posen en perill el subministrament d’un altre recurs indispensable com l’aigua potable”, ha apuntat Roig. 

I una altra en què traslladen el rebuig del PSC a l’aprovació de l’avantprojecte de Llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’administració local del govern del PP “donat que és injust i no s’adapta a la realitat ni a les necessitats dels ciutadans”.  Els socialistes, a més, consideren molt greu que l’avantprojecte preveu la dissolució de les EMD i la supressió de les Mancomunitats. “Defensem el manteniment de les EMD en ser bàsica la seva existència per a la millor prestació dels serveis i competències municipals; així com de les Mancomunitats que poden prestar serveis de caire supramunicipal.”