dijous, 14 de febrer del 2013

Enric Roig: “L’esport tortosí mereix molt més que aquesta imatge de degradació, per això proposem un pla d’acció integral”




Els socialistes denuncien que la promesa electoral de Bel de cobrir el velòdrom s’ha traduït en un equipament completament abandonat i deteriorat 

Amb molta contundència ha denunciat de nou avui el grup municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa l’estat de deixadesa i degradació que pateixen les instal·lacions esportives de l’estadi municipal. Una situació que provoca indignació entre els usuaris de les instal·lacions i entre els veïns i comerciants del barri, una queixa que ha arribat fins i tot al Síndic de Greuges de Catalunya. “Bel va arribar al govern dient que capgiraria la situació de l’esport de Tortosa, i hem de dir que sí, que ho ha fet, només fa falta veure que les instal·lacions són un desastre, els vestidors de l’estadi estan en un estat de deixadesa lamentable i el manteniment de tot el complex és deficient”, ha denunciat el regidor socialista Enric Roig.

Un any després que el govern anunciés que estava a punt de dur a aprovació el nou projecte consultiu del complex d’aigües, aquest està aturat “per una mala gestió i planificació del govern municipal que se suma a l’afany electoralista que va fer enderrocar l’accés a l’estadi en la campanya de les municipals”. A tot això, s’hi afegeix que des de fa quatre anys està tancada, i actualment enderrocada, la piscina d’estiu, a banda del mal estat amb què està la interior. “Tot això evidencia una deixadesa que ja comença a ser alarmant”, ha advertit Roig, tot explicant que dissabte dia 2 de febrer es va haver de suspendre un partit de futbol perquè el fort vent va arrencar les tanques perimetrals, en un estat deplorable, que separen el camp principal de les piscines, pel risc que els jugadors es fessin mal, i el partit es va haver de jugar en el camp annex. 

“Li demanaria al senyor Bel que no faci promeses que no pugui complir, però això sí, que compleixi les que ha fet”, ha etzibat el regidor socialista referint-se per una banda a l’engany sobre l’inici de les obres del complex i per l’altra al compromís electoral de que cobriria el velòdrom. “La traducció d’aquesta promesa és un equipament completament abandonat i cada dia més deteriorat on els professionals no volen venir. La darrera vegada que es va fer una competició per a xiquets, els participants van dir que era perillós per a la pràctica de l’esport pels sots que hi ha”.

Segons el PSC, l’estadi és el mirall que ens torna la cara real d’un govern que està esgotat i que ja no és creïble després de tants incompliments. Davant aquesta nova mala gestió, els socialistes han tornat a reclamar que es tiri endavant la remodelació de les instal·lacions esportives però amb un projecte adaptat a les necessitats reals de Tortosa i dels tortosins i tortosines, com han demanat més d’un cop.

I també que es millori la planificació de les infraestructures esportives, “no es tracta de fer nous equipaments només sinó de mantenir els que ja tenim, i això és responsabilitat del govern, que els treballadors municipals ja fan el que poden amb esforç i professionalitat”. 

Per tot això, Roig ha apel·lat a plantejar-se un altre model que situï Tortosa com a punta de llança de les instal·lacions esportives del territori. Amb aquesta finalitat, i amb ànim de construir entre tos una ciutat millor plantejaran que el govern tiri endavant un Pla d’Acció Integral d’Infraestructures Esportives que comptarà amb el suport i treball del PSC.