dimecres, 20 de febrer del 2013

El PSC de l'Ebre aprova una resolució per la transparència de la gestió pública i contra la corrupció



Els socialistes reclamen que s’aprovi sense més demora la llei de transparència i la llei electoral

L’executiva del PSC de l’Ebre va aprovar dilluns una resolució per la transparència de la gestió pública i contra la corrupció.

La proposta insisteix en la necessitat d’encetar un nou període constituent “per regenerar la nostra democràcia” i en la necessària assumpció de responsabilitats polítiques “quan es troben indicis legals de pràctiques corruptes a qualsevol nivell de l’administració pública”.

Des del PSC de l’Ebre es creu necessària l’aprovació, sense més demora, de la llei de transparència i la llei electoral, entre altres mesures, per tal de garantir un millor funcionament de les institucions i administracions públiques i es compromet a treballar en aquesta direcció per assolir en els propers mesos els objectius marcats.

RESOLUCIÓ PER LA TRANSPARÈNCIA DE LA GESTIÓ PÚBLICA I CONTRA LA CORRUPCIÓ 


Els i les representants polítics no ens podem quedar de braços creuats i amb actitud indiferent davant l’allau de casos de corrupció política que ja fa massa mesos formen part de la vida política del país i què, malauradament, han sofert un increment quantitatiu i qualitatiu a les darreres setmanes. La nostra responsabilitat política s’ha de refermar quan comencen actituds i fets impropis de l’ètica dels representants del poble. No podem observar impunement com es succeeixen aquests casos i deixar erosionar inexorablement la imatge que tenen els ciutadans sobre els seus representants públics. 

De fet, juntament amb l’atur i la crisi econòmica, constitueixen a hores d’ara els principals problemes percebuts per l’opinió pública, una veritable xacra social a tots els nivells territorials que amenaça amb desmuntar el nostre estat de dret i els fonaments de la societat democràtica que tant ens ha costat construir. És doncs el nostre deure com a representants del poble, fer-ne front amb tots els mitjans al nostre abast. 

Presumptes casos de corrupció esquitxen a les màximes institucions i les màximes autoritats del país després d’un degoteig constant al llarg dels darrers anys. Govern de l’estat, Generalitat, finançament irregular de partits, Casa Reial, Ajuntaments, empresaris de tota condició ...  Quan les persones que dirigeixen un país, amb responsabilitats polítiques, econòmiques i socials, no tenen escrúpols per aprofitar-se i lucrar-se dels càrrecs que ocupen, agreujat actualment pel fet d’estar immersos en una crisi econòmica de conseqüències catastròfiques per a milers de famílies, no hi ha marxa enrere.  Quan l’ombra de la sospita ja tapa la llum dels qui serveixen dignament els nostres veïns i veïnes,  cal un nou període constituent per regenerar la nostra democràcia. 

És moment de donar un pas endavant i prendre un posicionament ètic personal i de responsabilitat. Les institucions i els partits polítics han d’afrontar sense embuts de forma nítida, sòlida, immediata i contundent mesures que garanteixin la transparència de les actuacions públiques. D’altra banda, han d’assumir clarament les responsabilitats polítiques quan es troben indicis legals de pràctiques corruptes a qualsevol nivell de l’administració pública. 

És per aquests motius que apostem per la redacció de codis ètics a les diverses administracions amb compromisos individuals per part dels càrrecs electes, així com també per mesures de transparència per tal de no deixar ombra de dubte respecte a la gestió pública. Apostem també per nous marcs legals i noves pràctiques per fer front a la xacra de la corrupció i instem a tots els partits polítics, començant pel nostre, a reprovar i suspendre de funcions els seus càrrecs orgànics que hagin resultats imputats en el curs d’una investigació judicial per pràctiques corruptes. Des del PSC de l’Ebre creiem necessària l’aprovació, sense més demora, de la llei de transparència i la llei electoral, entre altres mesures, per tal de garantir un millor funcionament de les institucions i administracions públiques. I, amb aquest compromís treballarem els propers mesos per tal d’assolir els objectius marcats.