dijous, 7 de febrer del 2013

El PSC presentarà diferents iniciatives al Parlament per a la millora del servei ferroviari a les Terres de l’Ebre




La diputada i  primera secretària, Núria Ventura, reclama  la qualitat dels combois, la reformulació de les freqüències horàries i la revisió de preus

El PSC presentarà la setmana vinent diferents iniciatives al Parlament de Catalunya per a la millora del servei ferroviari. Més enllà de la reivindicació perquè l’Euromed s’aturi a l’Aldea, que competeix a l’Estat, la diputada i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, ha recordat que la competència en rodalies i trens regionals la té la Generalitat des de fa uns dos anys. “Per tant, exigim no només una millora de la qualitat dels combois, sinó també una reformulació de freqüències d’horaris i la revisió dels preus, que es pugui fer una compra de bitllets d’anada i tornada a quinze dies”.  Es tracta d’una reivindicació de millora que el PSC fa extensible al transport públic per carretera en què es reclama que es tiri endavant la integració tarifària. “Cal trobar la solució per acabar amb aquesta discriminació negativa que fa que les Terres de l’Ebre paguin més que la resta”. La dirigent socialista ha instat a la resta de formacions polítiques a defugir partidismes i a treballar plegats “si volem realment solucionar aquesta problemàtica”.

Durant la roda de premsa, a la qual hi ha assistit la secretària d’Organització, Míriam Galindo, i la secretària de Polítiques d’Igualtat i Formació, Bibiana Porres, s’ha informat també de les diferents mocions que els socialistes han dut i durant als ajuntaments del territori. En aquest sentit, han tornat a mostrar el suport als estudiants que aquesta setmana s’han manifestat en defensa de l’educació  pública i en contra de la LOMCE, coneguda com a llei Wert, del govern del PP.  “Aquesta llei arriba en un moment molt delicat per al sistema públic d’educació a Catalunya, després de dos anys de retallades per part del govern de CiU, amb la consellera Rigau al capdavant”.  El PSC ha demanat la retirada de la llei Wert a través de les mocions que ha entrat en els ajuntaments en què es defensa el sistema d’immersió lingüística, i es rebutja la recentralització del sistema educatiu i la segregació dels alumnes.

Els socialistes també han entrat als ajuntaments una moció de rebuig al nou sistema de taxes judicials del govern del PP, una mesura que se suma a la que va imposar el govern de CiU el mes de maig passat i que impedeix de facto l’accés a la justícia en condicions d’igualtat, i se n’està presentant una altra de rebuig a la fractura hidràulica o fracking, que genera una alta contaminació, instant als governs competents a suspendre totes les activitats de prospecció que s’estiguin realitzant i a dictar una moratòria en la concessió de noves autoritzacions.  Quant al fracking, també s’ha presentat una proposta de resolució al Parlament.

Visita del primer secretari, Pere Navarro, a les Terres de l’Ebre

D’altra banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, visitarà demà les Terres de l’Ebre. A la tarda es reunirà amb diversos empresaris de la Sénia i al vespre participarà en el consell de federació, obert a simpatitzants i militants, que es realitzarà al Pinell de Brai, i on presentarà el full de ruta aprovat dissabte passat en el Consell Nacional. Paral·lelament a les convencions que el partit realitza en l’àmbit general, Ventura ha anunciat que des del PSC de l’Ebre s’està acabant de tancar un calendari territorial, que es va encetar a Flix fa quinze dies, per tal de participar activament en el debat que s’està produint en el si del PSC. “Volem que el socialisme ebrenc sigui protagonista actiu d’aquest procés que ja s’ha encetat”.