dijous, 21 de febrer del 2013

Els socialistes defensaran al ple la moció conjunta de l’oposició que reclama una auditoria del projecte Amposta Ciutat Digital



Els socialistes presenten també al ple tres mocions sobre la cimera econòmica i social del 16 de març vinent, per la integració tarifària del transport públic i de suport als afectats per les participacions preferents 

El Grup Municipal del PSC d’Amposta ha presentat, conjuntament amb la resta de grups de l’oposició, una moció amb vista al ple de dilluns en què reclamen al govern municipal que realitzi una auditoria del projecte Amposta Ciutat Digital, ja que sis anys després de la seva posada en marxa el projecte no ha donat resultats.  Segons els signants de la moció, les entitats a les que anava adreçat el projecte no són usuàries del portal i desconeixen l’estat i operativitat de l’obra civil feta en el seu moment. La moció arriba al ple a instància de la Federació de Veïns d’Amposta i la defensarà el portaveu socialista, Antoni Espanya, en nom dels tres grups.  

Per tot això, la moció insta al govern a informar de la quantitat total que s’ha aportat a aquest projecte, que l’any 2006 era de dos milions d’euros segons va informar el govern,  i quines han estat les entitats públiques o privades que han participat en el finançament del projecte i sota quins conceptes.

També reclamen conèixer l’estat d’operativitat en què es troba el portal i l’obra civil feta en aquests moments, i quin és l’ús que està tenint per part dels destinataris als que anava adreçat.

L’auditoria, segons Espanya, també hauria de determinar el cost actual i la funció de les empreses que gestionen qualsevol web, equipament informàtic extern i/o contractació de serveis de comunicacions a l’Ajuntament o a alguna de les seves empreses municipals.

Els socialistes, d’altra banda, han entrat una moció sobre la cimera econòmica i social del 16 de març vinent, en què insten al Govern català a constituir una xarxa d’últim recurs de lluita contra l’exclusió i a tirar endavant un pla de xoc contra l’atur juvenil i de llarga durada. També reclama que es mantinguin en els propers pressupostos de la Generalitat els programes de mediació. Així mateix, demanen al govern que garanteixi als ajuntaments la recepció del finançament necessari i de manera estable per poder mantenir les prestacions socials bàsiques i garantir els drets socials i l’exercici de la igualtat d’oportunitats. Tant important com això, segons els socialistes, és que la Generalitat aprovi de forma urgent un pla de retorn del deute acumulat amb les entitats socials i normalitzi el pagament de les subvencions i que eixugui el deute amb les administracions locals. També subratlla la urgència de programar mesures, coordinades amb el món local, de seguiment a les persones i famílies en situació de desnonament, “garantint el seu reallotjament en nous habitatges en règim de lloguer assequible, així com de suport i assistència jurídica i financera a les famílies i persones que estan en situació de risc de perdre el seu habitatge per deute hipotecari”.

Una altra de les propostes és l’impuls a l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, tot reclamant la integració tarifaria del seu àmbit territorial. Els socialistes reclamen el manteniment i millora de les expedicions en la mobilitat interna i externa de les Terres de l’Ebre, tant per carretera com per ferrocarril en el seu àmbit competencial. Així mateix, demanen que es recuperi, en els desplaçaments fora del territori, la temporalitat de vigència dels o bitllets, d’anada i tornada, en quinze dies, “fet que beneficiaria sobretot als estudiants que han  de romandre fora de la ciutat un mínim d’una setmana”, ha subratllat Espanya.

Finalment, el PSC torna a insistir en una nova moció de suport als afectats per les participacions preferents.