dijous, 28 de febrer del 2013

Sabaté reclama al govern que exigeixi responsabilitats a ERCROS que va contaminar Flix i ara presenta un ERO

El senador creu que “l'empresa no va assumir la seva responsabilitat mediambiental i econòmica i, sembla, que tampoc ara la seva responsabilitat social en la zona” 

El senador, Joan Sabaté, portaveu adjunt d’Entesa, preguntarà dimarts pròxim, 5 de març, al Govern central si va a exigir a ERCROS que assumeixi les seves responsabilitats en la contaminació de l'embassament de Flix. 

Després d'anys d'esforços d'anteriors governs i dels sacrificis econòmics que signifiquen els complexos treballs de descontaminació de l'embassament de Flix, ara l'empresa ERCROS, responsable dels abocaments contaminants, anuncia un ERO que afecta a 156 treballadors. 

Sabaté ha mostrat la seva preocupació i subratlla les fortes conseqüències d'aquest anunciat tancament de la gran part de l'activitat, “per l'impacte econòmic que tindrà en la zona que, a més va a afectar a empreses auxiliars. La fàbrica, com l’anomenem aquí, ho és tot en el territori”.

Per això, Sabaté creu que no seria acceptable que, “després de no haver-se fet responsable ni mediambiental ni econòmicament, ERCROS tampoc assumeixi ara la seva responsabilitat social en el territori”.