dijous, 21 de febrer del 2013

El PSC de l’Ebre reclama que l’arbitratge de les participacions preferents s’ampliï a tots els afectats





Els socialistes rebutgen la reforma local del govern del PP perquè buida de competències els ajuntaments, l’administració més propera a la ciutadania


 El PSC de l’Ebre presentarà una nova moció a tots els ajuntaments en què reclama que l’arbitratge de les participacions preferents s’ampliï a tots els afectats. La proposta respon a l’acord anunciat el 29 de gener passat entre el PSOE i el govern del PP en què es va acordar una comissió de seguiment i un procés d’arbitratge per a totes les entitats nacionalitzades o que requereixin fons públics.  Els socialistes reclamen que el procés s’ampliï  a la resta d’entitats financeres “per donar resposta a la totalitat dels afectats que puguin reunir els requisits que es determinen”.  “Es tracta d’una situació que ha afectat a molts col·lectius sensibles com gent gran i petits estalviadors i entenem que se’ls ha de tornar els diners al 100% independentment de l’entitat bancària que hagi ofert el producte”, tal com ha explicat el secretari de Política Municipal, Manel de la Vega. Hi ha afegit que “estem davant de la pitjor crisi dels darrers temps i això obliga a prendre mesures excepcionals per garantir les necessitats bàsiques de la ciutadania”.

A banda d’aquesta moció, els socialistes també traslladaran als plens el rebuig a  l’avantprojecte de llei aprovat pel govern de PP de racionalització de l’administració pública. Els socialistes consideren que retalla totes les competències als ajuntaments i que no té en compte el fet que són l’administració més propera als ciutadans. “El govern del PP no creu amb els ajuntaments petits i buida de competències a les administracions locals amb un suposat estalvi que en realitat serà un increment de despesa per a la ciutadania, que haurà de desplaçar-se per resoldre els seus problemes”, ha denunciat el secretari d’Acció Política i alcalde de Godall, Francesc Miró, que també ha desmentit que els ajuntaments no prestin els serveis de manera eficient, quan “estem racionalitzant la despesa i  pràcticament tots els ajuntaments petits tancarem els exercicis amb les balances equilibrades o superàvit” .

Els socialistes també consideren molt greu l’anunci que els càrrecs electes dels ajuntaments de menys de 1.000 habitants no rebran cap tipus de remuneració econòmica. “Al nostre entendre aquesta és una decisió que allunya a les classes treballadores del servei públic i fa que només puguin ser regidors i alcaldes aquells que tinguin qui treballi per a ells o que ho tinguin com un passatemps, amb la preocupació que pugui ser un retorn al caciquisme”.