dimecres, 13 de febrer del 2013

El ple de Sant Jaume d'Enveja aprova un pressupost que prioritza l'atenció a les persones i la creació d'ocupació



El ple de l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja va aprovar dilluns passat la proposta de pressupostos del govern socialista per a l'exercici 2013. Es tracta d'uns comptes que prioritzen l'atenció a les persones i també la creació d'ocupació. En aquest sentit, durant el ple es van ratificar diferents convenis amb el Consell Comarcal del Montsià, que contemplen diverses mesures d'orientació laboral així com cursos per a aturats, i es va aprovar el reglament del mercadet d'intercanvi o de segona mà impulsat per la regidoria d'Acció Social.

Entre altres, en el marc Activa't del Consell Comarcal del Montsià es realitzarà un curs per a aturats per poder obtenir el permís de conduir C1. Un altre dels convenis permetrà que un dia a la setmana una orientadora laboral visiti l'ajuntament per tal d'ajudar a les persones en situació d'atur a cercar feina. També s'ha destinat una partida a convenis de col·laboració social.

L'alcalde, Joan Castor Gonell, ha volgut destacar l'aposta del govern per polítiques que generin llocs de treball en un moment que des dels municipis cal estar al costat dels que més ho necessiten. Un altre aspecte que considera molt important és que els comptes compleixen amb el pla d'ajust i que l'Ajuntament està al corrent de pagament a proveïdors a data 31 de desembre, amb la confiança que enguany es pugui pagar entre els 30 i 45 dies. “Això sí, restem a la espera que la Generalitat faci efectiu el pagament d’alguns deutes que té contrets amb l'ajuntament i que ascendeixen a uns 200.000 euros.”

El pressupost, a més, també preveu la finalització de les obres del pavelló poliesportiu i del teatre. 

Durant el ple també es va aprovar per unanimitat la moció per uns serveis ferroviaris dignes, així com la moció sobre la declaració de sobirania i pel dret a decidir del Parlament de Catalunya.

Finalment, l'alcalde, Joan Castor Gonell, ha anunciat que en breu es posarà en funcionament la biblioteca municipal.