dimecres, 27 de febrer del 2008

Amb la cara ben alta






Carme Chacón: "Fa quatre anys vam prometre que si Zapatero era president derogaríem el transvasament de l'Ebre. Ara venim aquí amb el transavasament derogat i com l'única garantia que continuarà enterrat"

La candidata socialista Carme Chacón va ser la protagonista ahir del míting central dels socialistes a les Terres de l'Ebre. Chacón va fer vibrar lés 800 persones que es van congregar al pavelló firal de Tortosa, que es van entregar a un discurs clar i concís sobre la importància que té per al territori que els socialistes tornin a guanyar a les Terres de l'Ebre. "Ho podem dir amb la cara ben alta. Fa quatre anys vam prometre que si Zapatero era president derogaríem el transvasament de l'Ebre. Ara venim aquí amb el transvasament derogat i com l'única garantia que continuarà enterrat", va dir emmig de l'aplaudiment general.

Chacón va acusar Rajoy de ser "incapaç d'entendre els projectes de la gent que neixen de l'amor per la seva terra, com passa a l'Ebre". La candidata socialista va seguir fent memòria, per explicar que "CiU, amb els seus 15 diputats, va donar suport al PP per fer el transvasament durant el govern d'Aznar" i que "vam ser nosaltres, amb els nostres 164 diputats, que el vam derogar", en una de les primeres decisions que va prendre el govern Zapatero.

Chacón va criticar durament Mariano Rajoy, que en el debat d'ahir amb Zapatero va demostrar que "és incapaç d'entendre els projectes de la gent que neixen de l'amor per la seva terra, com passa a l'Ebre". Chacón va explicar que el socialistes "apostem per solucions autònomes, sostenibles i de futur per solucionar els problemes de l'aigua".

Chacón també va lamentar que "Rajoy va tornar a voler partir-li la cara a Zapatero per haver-se partit la cara per Catalunya" i "va ser incapaç de dir que el transvasament quedaria derogat".
En to irònic, Chacón es va oferir a Rajoy per explicar-li què és un bono-bus: "És el que utilitzen els currantes per anar a treballar cada dia", va dir.

La intervenció de Chacón va estar precedida per la del president del PSC a les Terres de l'Ebre i senador, Joan Sabaté, que va fer una crida a la participació per evitar el que va passar a les municipals a Tortosa on la dreta es va saber unir. D'aquesta manera va advertir que la dreta ara ho tornarà a fer perquè guanyi Rajoy i que cal mobilitzar-se per obtenir el vot socialista. En el mateix sentit va intervindre la candidata ebrenca Lluïsa Lizárraga demanant el vot per als socialistes perquè no torni el fantasma del transvasament i evitar reviure una pel·lícula de por. Petició que també va ser la línia argumental del discurs del cap de llista per Tarragona, Francesc Vallès, que va insistir que els socalistes "som la millor garatia per al futur de les Terres de l'Ebre."

El PSC va convèncer l'auditori del pavelló firal de la necessitat d'escampar arreu què al anar a votar. "Ningú a cap altre lloc com a les Terres de l'Ebre sap el que pot arribar a canviar un vot. Vosaltres fa quatre anys vau canviar un govern, el destí del país i de la vostra terra, vau derrotar, amb la vostra mobilització, un govern del PP que us amenaçava amb el transvasament i que recuperarà aquest projecte si torna a guanyar".