dilluns, 18 de febrer del 2008

El suport a la família del Govern Zapatero


Més de 900 famílies han pogut sol•licitar el xec nadó de 2.500 euros a les Terres de l’Ebre fins el 31 de gener

Els candidats al Congrés pel PSC, Francesc Vallés i Lluïsa Lizárraga, han destacat que cap executiu ha fet tant per la família com el govern socialista

El cap de llista del PSC per Tarragona, Francesc Vallès, i la candidata Lluïsa Lizárraga, han mostrat aquest matí la satisfacció dels socialistes davant de les polítiques adreçades a la família que ha endegat aquesta legislatura el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Aquesta valoració l’han fet després d’oferir dades concretes com les 952 famílies de les Terres de l’Ebre que han pogut sol·licitar fins al 31 de gener d’enguany el xec nadó de 2.500 euros pel naixement d'un fill impulsat pel govern socialista. Vallès ha volgut recordar la facilitat del tràmit per percebre aquest ajut a través de l’Agència Tributària, ja que un cop feta la sol•licitud corresponent tarda menys d’un mes a fer-se efectiva. Cal destacar que a la província de Tarragona s’han beneficiat d’aquest ajut 3.456 famílies, el que representa una aportació de 8.640.000 euros.
El xec nadó és una de les moltes mesures en polítiques d’ajuda a la família que ha endegat aquesta legislatura el govern socialista, entre les quals també cal destacar el nou permís de paternitat de quinze dies que ha beneficiat 3.978 pares de la província de Tarragona. “Alguns defensen a Madrid que es trenquen les famílies, però cap govern ha fet tant per la família com el govern de José Luis Rodríguez Zapatero”, ha emfasitzat Vallès, que ha assenyalat que “el que hem els socialistes són mesures concretes d’impuls a les polítiques de família, amb l’objectiu d’afavorir la natalitat i facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar, unes mesures que continuaran si els socialistes guanyen les eleccions generals”. Una altre dels compromisos dels socialistes és la creació de 300.000 places de llar d’infants durant la propera legislatura.
Vallés i Lizárraga també han fet referència a la Renda Bàsica d’Emancipació per accedir a l’habitatge de lloguer per als joves d’entre 22 i 30 anys amb uns ingressos inferiors als 22.000 euros bruts anuals. Es tracta d’un ajut per al lloguer de 210 durant quatre anys, als quals cal afegir 600 euros inicials per pagar la fiança del pis en el moment de llogar-lo. A la província, uns 7.300 joves en són beneficiaris. De moment, fins al 31 de gener ja s’han concedit 270 ajudes. En aquest sentit, Vallès ha fet una crida a aquests joves per tal que sol·licitin aquest ajut a través del web del Ministeri d’Habitatge, on hi ha els formularis que es poden baixar i, tot seguit, portar-los a qualsevol oficina de la Generalitat o de l’Estat que tramiten els ajuts.