divendres, 8 de febrer del 2008

El PSC vota al Parlament no a la interconnexió


El PSC va reafirmar ahir al matí al Parlament de Catalunya la seva posició contrària al transvasament de l’Ebre en una moció presentada pel PP sobre la política de l’aigua en la que es demanava la interconnexió de xarxes. La moció ha estat votada en contra pels tres grups que donen suport al govern.
El diputat del grup Socialistes-CpC i secretari de Medi Ambient de l’executiva nacional del PSC, Jordi Terrades, ha assegurat en el debat que el PP es proposa “recuperar el transvasament de l’Ebre” si guanya el proper 9 de març “no per solucionar els problemes de l’aigua a Catalunya, sinó per beneficiar a aquells que amb les seves polítiques insostenibles han ocupat tot el que han pogut les costes del litoral de la Mediterrània”.
La diputada ebrenca Núria Ventura, per la seva banda, ha assegurat que el “PP i CiU sempre han anat junts en la defensa dels trasvasaments i ho tornarien a fer, tornarien a tirar endavant el trasvassament”. En el Ple del Parlament, CiU ha tornat a defensar el trasvassament del Roine. Segons Ventura ara ja no hi ha cap dubte “qui continua anclat al pasta defensant polítiques de gestió de l’aigua i qui aposta pel respecte al medi ambient, per una gestió més sostenible, per la reutilització, per les dessaladores, per l’estalvi d’aigua, per polítiques, en definitiva, d’acord amb els paràmetres de la Nova Cultura de l’Aigua”.
Els socialistes han volgut també subratllar “tot el nostre suport a la Conselleria de Medi Ambient i a l’Agència Catalana de l’Aigua amb les mesures que s’estan adoptant per fer front als problemas de sequera que pateix actualment Catalunya”.
Cal destacar que els socialistes ja es van oposar fa quinze dies a una moció de CiU que també demanava la interconnexió i el transvasament del Roine.