dilluns, 25 de febrer del 2008

Vota'ns en defensa pròpia

El viceprimer secretari del PSC Miquel Iceta va oferir ahir divendres a la nit un míting brillant a Deltebre que va aixecar més d’un cop els aplaudiments dels assistents. Iceta és d’aquells polítics de discurs intel·ligent, que toca la fibra, i molt ben documentat va esgrimir els motius perquè cal que hi hagi una participació massiva i àmplia en aquestes eleccions. “Cal anar a votar perquè no tornin aquells que tanta por ens fan”.
Davant l’amenaça que guanyi aquesta dreta “que fa por”, Iceta va reivindicar un nou eslògan per aquesta campanya electoral: “Vota’ns en defensa pròpia”. Perquè si guanya el PP “ens trauran els drets, ens congelaran les pensions, ens robaran els cuartos, ens prendran l’Estatut, tornarà el transvasament”, va advertir. I va recordar la campanya dura dels populars contra l’Estatut i Catalunya. “Als insults, responem amb vots. ”. Iceta va recalcar que aquestes són unes eleccions en què es decideix entre Zapatero i Rajoy fent una crida al vot socialista perquè la resta de formacions “no sabem què faran amb els seus vots”. També va titllar de “bornis” els que comparen el PP amb el PSOE i encara va ser molt més clar: “Anem a decidir quina orientació política té aquest país”, tot recordant que no ens juguem tenir una representació de set o deu diputats sinó que ens enfrontem a una màquina (PP) que pot treure una forquilla d’entre 150 i 160 diputats i cal sumar esforços per treure’n més.

El també portaveu del grup socialista al Parlament va valorar positivament els quatre anys amb José Luis Rodríguez Zapatero com a president. “Ha estat un bon govern i ho serà encara millor els quatre anys vinents. Tenim un equip solvent en política econòmica, gent bona per tirar endavant les polítiques socials que són el nostre gran objectiu, perquè quant més hi hagi més es reparteixi”, va apuntar mentre també donava dades de l’increment de la plantilla dels cossos de seguretat durant aquests quatre anys, de la reducció d’immigració il·legal al país i de les detencions pel que fa al tràfic d’immigrants (221 detinguts durant els 8 anys d’Aznar, 1.821 durant els quatre anys de govern socialista). “Que no ens vinguin amb cuentos sobre les seves polítiques d’immigracio”, va etzibar. També va atacar la política del PP pel que fa a ETA. “Jo no votaré mai una persona que no em digui que intentarà acabar amb el terrorisme”, va sentenciar. I va constatar la preocupació pel que fa a les enquestes que mostren com a possible una victòria del PP. “A Catalunya ho tenim molt clar. S’ha de decidir aquí”. Per aquest motiu creu que cal superar els resultats actuals. Iceta també va ironitzar amb els molts ministeris que va ocupar Rajoy durant els governs d’Aznar tot preguntant si algú recordava alguna iniciativa positiva que hagués realitzat.Va advertir que tot i que el PP ha volgut amagar durant aquesta campanya gent com Acebes i Zaplana, aquests són els que continuen manant, denunciant que el PP ha fet un viratge contundent cap a posicions més radicals de dreta. “Fins i tot Manuel Fraga, que va ser ministre amb Franco, considera que s’ha girat massa cap a la dreta”, va ironitzar. “Els moderats, els liberals que diria la meva mare, no hi caben en aquest PP”. Per això Iceta diu que quan li toqui guanyar a la dreta “que no sigui aquesta dreta que ens fa tanta por”, tot comparant la dreta espanyola actual rància i retrògrada amb la dreta europea més liberal, on no agrada que guanyi la dreta, però almenys no els fa por.

Iceta va acabar el seu discurs dient que el vot socialista té tres objectius, aconseguir que Zapatero continuï sent president i “cal anar a tirar a barraca”; que no ens prenguin els cuartos, l’Estatut i ressuscitin el transvasament, i, fins i tot, “fer-li un favor al PP”, perquè si perden les eleccions hauran de renovar definitivament el seu partit i buscar gent més liberal, tot repetint, “perquè si alguna vegada tornen a guanyar, que ho faran algun cop, la dreta ja no ens faci por”. I va concloure: “Votem en defensa pròpia, decidim a Catalunya per si de cas els altres (la resta d’Espanya) es despisten”.