dijous, 17 de juliol del 2008

3,6 milions d'inversió en obres a l'Eix de l'Ebre

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques inverteix 3,6 MEUR en obres a dos trams de l'Eix de l'Ebre

ACN // 16.07.2008

Tortosa.- El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha previst la millora del ferm i d'accessos a la carretera C-12 –l'Eix de l'Ebre- al seu pas per les Terres de l'Ebre, així com ha iniciat la licitació de les obres en dos trams d'aquesta via, a Tortosa (obres que inclouen la zona entre la rotonda de Vinallop i el nord del Raval de Jesús) i a Amposta (des de l'inici de l'Eix de l'Ebre fins al límit municipal). Les obres sumen 16 quilòmetres -8 quilòmetres per tram- i suposen una inversió de 3,6 MEUR. Els treballs s'adjudicaran la tardor vinent per tal que comencin entre finals d'aquest any i principis del vinent, i tindran un termini d'execució de 4 mesos en ambdós casos.

Pel que fa a les obres de millora al terme de Tortosa, el DPTOP ha informat que els treballs permetran reforçar el ferm del tram de 8 quilòmetres entre la rotonda de Vinallop i el nord del Raval de Jesús, que inclou també el pas per la zona de Ferreries, al terme municipal de Tortosa. El projecte també preveu actuacions de millora de la vialitat com la construcció d'un nou ramal d'incorporació directa al pont de Mil·lenari de Tortosa perquè els vehicles puguin evitar el pas per la rotonda existent amb l'objectiu d'alleugerir el trànsit en aquest giratori. Així mateix, es formaran 20 metres de pantalles acústiques.D'altra banda, les obres permetran condicionar i millorar diversos accessos al llarg d'aquest tram. En aquest sentit, destaca la millora d'un accés situat al costat del barranc de Sant Antoni. Així mateix, es construirà un camí per a vianants d'accés a l'escorxador ubicat en aquesta zona.

Els treballs es completaran amb la neteja i reperfilat de les cunetes en terres existents, l'execució de cuneta revestida de formigó i de passos salvacuneta, i la renovació de la senyalització. Finalment, es col·locaran noves barreres de seguretat i, en els punts que ho requereixin, s'implantaran faldons de protecció per a motoristes. Amb relació al nou paviment al terme d'Amposta, el DPTOP ha donat a conèixer que les obres corresponen a un tram de prop de 8 quilòmetres al mateix terme d'Amposta, en concret, des de l'inici de l'Eix de l'Ebre, a l'encreuament amb l'N-340, fins al límit municipal, prop de l'accés a la torre de la Carrova.

Els treballs permetran millorar el ferm de la carretera amb un tractament específic en aquells punts que presentin un major desgast. D'altra banda, aquesta actuació inclourà l'eixamplament en els accessos des de la carretera a finques i camins que tinguin una amplada de menys de 8 metres, al llarg de la variant d'Amposta. Les obres es complementaran amb la millora de la senyalització i dels elements de drenatge de les barreres de seguretat.