dilluns, 21 de juliol del 2008

Compromís per accelerar la creació de la vegueria


El Congrés del PSC adopta el compromís d’accelerar la creació de la vegueria de les Terres de l’Ebre

La diputada i futura alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, és escollida nou membre de l’executiva nacional

El PSC de l’Ebre ha fet avui una valoració molt positiva de l’onzè Congrés del PSC que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. El president del partit, Joan Sabaté, ha titllat d’èxit que el congrés hagi recollit la demanda de reconèixer institucionalment el territori, “una petició en què sempre hem estat capdavanters i que ara es visualitza amb el compromís del partit cap al territori per accelerar la creació de la vegueria de les Terres de l’Ebre”. Així, el congrés recull: “els socialistes impulsarem des del Govern de la Generalitat la creació de les set vegueries que han de constituir la nova divisió territorial de Catalunya. Atesos els antecedents històrics, les necessitats específiques i les dinàmiques territorials existents, iniciarem el procés per la creació de la de les Terres de l’Ebre”.

“Aquest onzè congrés també ha estat caracteritzat per la unió i la definició d’estratègies polítiques per representar l’ampli ventall de la ciutadania”, ha assenyalat el secretari del PSC de l’Ebre, Antoni Sabaté, que també ha fet referència al paper destacat que la federació de l’Ebre, la més jove de totes, ha tingut en aquest congrés. “S’ha valorat el paper important que hem desenvolupat en moments en què les Terres de l’Ebre hem estat al centre del debat polític”, ha assenyalat el primer secretari, tot valorant la feina feta per Pepín Beltran com a secretària nacional. “La tasca realitzada ens ha garantit tornar a tenir presència en l’executiva nacional”.

Pel que fa a la nova secretària nacional, la diputada i futura alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, que va ser escollida ahir, Sabaté també n’ha fet una valoració força satisfactòria. “És una aposta per l’experiència política amb una part de renovació, amb una mirada de futur àmplia. Una aposta pels joves valors però també per l’experiència política, ja que Ventura, tot i ser molt jove, ja gaudeix d’una gran experiència institucional”. En aquest sentit, Núria Ventura ha mostrat el seu agraïment per la confiança que li han dipositat i ha assenyalat que afronta la nova tasca amb molta il·lusió i respecte i amb la intenció de treballar per les Terres de l’Ebre des de l’impuls a les polítiques de desenvolupament i infraestructures.

El PSC de l’Ebre celebrarà la tardor vinent el seu congrés des de la cohesió interna i on es posarà l’accent en la vocació territorial i el sentiment de pertinença.
Nova executiva PSC